Houten vloer verven

  • Afspraak maken

    Advies nodig? We nodigen u graag uit in de showroom om onze vloeren te komen bekijken.

    Neem contact op via 0412-675076 om direct een afspraak te maken bij een showroom bij u in de buurt.

Wilt u uw houten vloer een nieuwe kleur geven of gewoon kale plekken wegwerken? Dan is het verven van uw houten vloer een uitstekende mogelijkheid. Het verven van een houten vloer kost even wat tijd en moeite maar het is absoluut de moeite waard. U geeft de ruimte een compleet nieuwe uitstraling en u zult nog jarenlang genieten van het resultaat.

Houten vloer in de grondverf zetten

Voordat u gaat verven moet u eerst de houten vloer schuren. Lees hier onze tips voor het schuren van uw houten vloer. Na het schuren van de houten vloer kunt u beginnen met het verven van houten vloer met grondverf. Grondverf zorgt voor een betere dekking en hechting van de laklaag. Witte grondverf is nodig voor lichte kleuren en grijze grondverf voor donkere kleuren.

Schilder de randjes met een kwast en breng de grondverf aan in de richting van de houtnerf. Gaat u grote oppervlaktes van uw houten vloer verven? Doe dit dan met een parketverfroller (tijdbesparend). Werk in verticale richting en rol daarna horizontaal uit, en schilder hierna weer in verticale banen. Zo zorgt u ervoor dat de verf het beste verdeelt. Laat de grondverf minimaal 5 uur drogen, voordat begint met het schilderen van de houten vloer. 

Houten vloer verven 

Na het verven van de houten vloer met grondverf kunt u beginnen met lakken. Houdt bij het lakken dezelfde werkwijze aan zoals bij de grondverf. Een houten vloer heeft meestal een tweede laklaag nodig voor een langdurig gebruik en slijtvast resultaat. Laat de eerste laklaag 5 uur drogen en begin daarna aan de tweede laklaag. Laat de verf minimaal 24 uur drogen. Na deze 24 uur kunt u de vloer rustig betreden op sokken. Na een week is de laklaag uitgehard en kunt u de meubels weer in de kamer plaatsen.

Voor vragen over het verven van uw houten vloer kunt u telefonisch contact met ons opnemen.