Laminaat verven

  • Afspraak maken

    Advies nodig? We nodigen u graag uit in de showroom om onze vloeren te komen bekijken.

    Neem contact op via 0412-675076 om direct een afspraak te maken bij een showroom bij u in de buurt.

Laminaat verven of schilderen -  De voor- en nadelen

Het kan zijn dat u na een aantal jaar uitgekeken bent op de kleur van uw laminaat. Dan is het aan te raden om uw laminaat te verven. Zo geeft u uw laminaatvloer een geheel nieuwe look en feel. Het verven van laminaat brengt naast voordelen ook een aantal nadelen met zich mee. Lees hier waar u rekening mee moet houden voordat u begint met het verven van uw laminaat.

Laminaat verven: waarom niet? 

Het is qua kosten meestal voordeliger om nieuw laminaat te leggen in plaats van uw laminaat te verven. Dit komt omdat het belangrijk is om goede verf te kopen, zodat de verflaag bestand is tegen stoten en krassen. Als u daarom liever geld wilt besparen, raden wij het aan om nieuw laminaat te leggen in plaats van uw laminaatvloer te verven. Het verven van laminaat vergt tevens ook veel tijd. U moet rekening houden met de tijd voor het schuren, poetsen, verven en drogen. Tot slot geeft het verven van laminaat geen garantie. U moet namelijk altijd uitkijken met het verschuiven van stoelen en andere meubels. Kiest u ervoor om een nieuwe laminaatvloer te leggen, neem dan een kijkje in onze webshop.

Laminaat verven: waarom wel?

Het kan heel goed zijn dat uw bestaande laminaat moeilijk is te verwijderen. Dan is het verven van laminaat voordeliger. Daarnaast kunt u natuurlijk alle kleuren van de regenboog kiezen voor uw vloer. Het verven van uw laminaat geeft een ‘geleefd’ effect, wat steeds populairder wordt. Het verven van laminaat vergt wat tijd en energie, maar geeft uiteindelijk een prachtig resultaat.

Heeft u na het lezen van de voor- en nadelen nog steeds enige twijfel over het verven van laminaat? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij geven u graag een passend advies. Ook voor verdere vragen met betrekking tot laminaat kunt u contact met ons opnemen.