Welke ondervloer bij laminaat?

  • Afspraak maken

    Advies nodig? We nodigen u graag uit in de showroom om onze vloeren te komen bekijken.

    Neem contact op via 0412-675076 om direct een afspraak te maken bij een showroom bij u in de buurt.

De ondervloer wordt vaak flink onderschat, u ziet het namelijk niet maar het heeft toch veel invloed op uw vloer. De juiste ondervloer in combinatie met laminaat of vinyl kan vele voordelen met zich meebrengen, bijvoorbeeld geluiddemping. Als u in een flat woont werkt de demping zowel van beneden naar boven, als van boven naar beneden. Wij geven u graag informatie over welke ondervloer nu het beste past bij laminaat en welke ondervloer het beste onder vinyl past.

Functie van een ondervloer

Welke ondervloer het beste bij laminaat past en welke bij vinyl, ligt aan een aantal aspecten. Er zijn namelijk verschillende soorten ondervloeren, ieder met zijn specifieke eigenschap. Er zijn vochtwerende ondervloeren die vocht tegenhouden, en mogelijke verrotting tegengaan. Wanneer een ondergrond oneffen is, zijn er ondervloeren die oneffenheden wegwerken. Wanneer u een koude kamer heeft, kunt u kiezen voor een ondervloer met een warmte-isolatie functie. U dient er wel op te letten dat een ondervloer in combinatie met vloerverwarming minder goed kan werken. Welke ondervloer dus het beste past bij uw laminaat of vinyl vloer ligt aan situatie van de ruimt waar de vloer in komt te liggen.

Welke ondervloer bij laminaat of onder vinyl

In combinatie met een laminaatvloer zal doorgaans een vochtwerende ondervloer het beste werken. Hiermee beschermt u het houten laminaat tegen schimmel en mogelijke verrotting. U dient er wel op te letten dat er bij de ondervloer een vochtscherm zit. Bij sommige ondervloeren zit een vochtscherm namelijk inbegrepen en bij andere ondervloeren niet.

Vinylvloeren zijn erg dun, daarom combineert een egaliserende ondervloer meestal het beste met een vinylvloer. Zo voorkomt u oneffenheden en heeft u een strakke vinyl vloer. Heeft u vragen over uw ondervloer? Neem dan telefonisch contact met ons op.