Voordelen PVC laminaat

  • Afspraak maken

    Advies nodig? We nodigen u graag uit in de showroom om onze vloeren te komen bekijken.

    Neem contact op via 0412-675076 om direct een afspraak te maken bij een showroom bij u in de buurt.

Zoals velen onder ons weten wordt PVC laminaat gemaakt van kunststof. Een PVC vloer wordt ook wel een VInyl vloer genoemd. PVC laminaat brengt veel voordelen met zich mee, zo zijn PVC vloeren enorm duurzaam en heeft PVC laminaat een erg hoge slijtageweerstand. Dit houdt in dat de vloer goed bestemd is tegen slijtage. PVC heeft nog meer grote voordelen, deze verschillende voordelen staan hieronder vermeld.

Vloerverwarming

PVC laminaat biedt grote voordelen wanneer u van plan bent het laminaat te bevestigen ´op´ vloerverwarming. PVC is erg dun qua dikte en hierdoor wordt de warmte snel verspreidt. Tevens zorgt het materiaal van PVC ervoor dat het optreedt als een geschikte warmtegeleider. Niets is vervelender dan bijvoorbeeld in de winter op een koude vloer lopen. Daarom is vloerverwarming hiervoor een geschikte oplossing. Tevens zorgt vloerverwarming niet alleen voor warme voeten, het verwarmt zelfs de hele ruimte waarin de vloerverwarming is aangebracht. Minder stookkosten dus!

PVC dempt geluiden

PVC heeft een hoge dichtheid. De gouden regel is als volgt: des te hoger de dichtheid des te minder lucht in de vloer zit. En het lucht zorgt uiteindelijk voor geluid. Door de hoge dichtheid van onze PVC vloeren zit u met een vloer van Your Floor® goed.

Erg goed bestendig tegen slijtage

PVC laminaat kan erg goed tegen een stootje en daardoor voorkomt de vloer krassen en andere vormen van slijtage. Dit komt omdat het materiaal van een PVC vloer bestaat uit verschillende lagen en de bovenste laag is ook nog eens extra beschermend. De kwaliteit van PVC blijft lang goed en is speciaal ontworpen dat de kwaliteit ook goed blijft bij dagelijks gebruik.

Onderhoud

PVC is een product dat vocht- en vuilafstotend is. Dit is natuurlijk ideaal, wanneer u iets knoeit op de vloer is dit makkelijk te verwijderen met bijvoorbeeld een vochtige dweil. Door een oppervlaktebehandeling met polyurethaan (PUR) wordt het onderhoud sterk vereenvoudigd en is polymeren bij PVC overbodig.