Afwerkings- en onderhoudsproducten

Your Floor® is dealer van het Lecol assortiment, van voorbehandelen, egaliseren, schuren en lijmen tot oliën of lakken en onderhouden.

Producten die beter scoren op duurzaamheid

Wil je producten toepassen die minder belastend zijn voor het milieu? Of wil je bij de realisatie van projecten meer rekening houden met de risico’s voor gezondheid en/of een positieve bijdrage leveren aan een gezonder binnenklimaat? Lecol helpt bij het maken van een betere keuze. Lecol heeft in alle productgroepen producten die uitstekend scoren op duurzame product eigenschappen. Het zijn perfecte alternatieven en mogelijkheden om uw projecten duurzamer uit te voeren.

Hieronder een korte beschrijving van deze productgroepen.

WAKOL

Wakol biedt een ruim assortiment installatie-producten zoals egaliseer-middelen en lijmen voor installatie van parket, tapijt, pvc en andere flexibele vloerbedekkingen. Naast kwaliteit en een betrouwbare installatie is er veel aandacht voor milieu en gezondheid van verwerker en eindgebruiker.

LOBA

Loba is specialist in afwerkproducten zoals voegenkit, lakken en oliën voor houten vloeren. Het assortiment omvat diverse producten op natuurlijke basis en/of oplosmiddelvrij. Oplosmiddel houdende producten voldoen ruimschoots aan de meest actuele emissienormen.

LECOL

Om de uitstraling van een laminaat-, PVC-, linoleum of houten vloer te behouden en een lange levensduur te garanderen, is goed onderhoud een belangrijke vereiste. Voor elk type vloer heeft Lecol een range watergedragen onderhoudsproducten die geen belasting vormen voor gezondheid en milieu.

SIA ABRASIVES

Sia Abrasives heeft het grootste aanbod schuurmateriaal met o.a. schuurpapier, schuurschijven, schuurbanden en schuurstroken. Als expert in schuurmiddelen leveren ze hoogwaardige schuuroplossingen die in een perfecte oppervlak resulteren.

Belangrijke milieu kenmerken voor bovengenoemde productgroepen

• EMICODE EC1 Plus, zeer emissiearm (bijna alle producten)
• Blaue Engel, zeer emissiearm (vele producten)
• BREEAM en LEED-conform m.b.t. Vluchtige Organische Stoffen (VOS)
• Watergebaseerde voegenkit
• Oplosmiddelvrije olie, 100% natuurlijke grondstoffen
• Watergedragen parketlak, hoeveelheid VOS ruim onder actuele norm
• 100% oplosmiddelvrije onderhoudsmiddelen
• Lijmkitten bevatten geen isocyanaat