Akoestische Wandpanelen MDF

 
 

De oplossing voor elegante en exclusieve woonakoestiek

Onze producten zijn veelzijdig inzetbaar en toepasbaar op plafonds, wanden en voor speciale oplossingen.
Met Your Walls krijg je een moderne en mooie oplossing met mooie lijnen, degelijke materiaalkeuze, goede akoestiek en een natuurlijke uitstraling.
Wij zorgen voor een tijdloos design en een goede akoestiek in één en hetzelfde product.

Onze modules worden geproduceerd in hele MDF-platen met eikenfineer. De verwerking van de platen gebeurt automatisch en vergeleken met onze speciaal ontwikkelde vingerlasverbindingen kunnen we op elk moment zorgen voor een uniforme kwaliteit en afwerking.

Milieu en kwaliteit

Mileu en kwaliteit spelen bij ons een grote rol. Het is daarom niet meer dan normaal om ervoor te zorgen dat alle essentiële certificeringen en goedkeuringen aanwezig zijn.

Het vilt in alle producten van Your Walls is gemaakt van gerecycled plastic dat onder andere wordt ingezameld uit de oceanen van de wereld.
De viltplaten zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook brandvertragend, hypoallergeen en hebben een fantastisch effectief geluidsabsorberend effect voor onze producten (EN ISO 354).

Het hout in de producten van Your Walls wordt alleen ingekocht bij FSC-gecertificeerde dealers. Op deze manier wordt duurzame bosbouw gewaarborgd, met de nadruk op reproductie van planten, goede arbeidsomstandigheden en betere flora en fauna.

Zaagsel en afval van de productie wordt gerecycled om de fabriek te verwarmen.

Basic, Pro + en Pro 

Onze wandpanelen zijn verkrijgbaar in 3 varianten; Basic, Pro + en Pro.
Basic wordt vaak gebruikt voor wandbekleding, waar Pro en Pro + worden gebruikt voor plafondbekleding.
De akoestische panelen worden gefreesd in hele MDF-platen met eikenfineer. De afmetingen van de panelen is standaard 16x300x2400mm, maar kunnen tot een lengte van 2780mm gemaakt worden. De lijstbreedte is 34 mm en de frezen 16 mm. Een akoestisch gerecycled vilt van 3 mm wordt tijdens het frezen aangebracht.

Basic

Basic wordt vaak als wandbekleding gebruikt op bijv. muren, open haarden, toonbanken of kastmodules.
Het product is zonder vingerlassen.

Basic is standaard verkrijgbaar in lengtes van 2400mm, maar kan ook in lengtes van 2780mm geleverd worden.

Pro +

Pro + wordt vaak gebruikt als plafondbedekking en is met vingerlas-verbindingen. Het paneel is gemaakt met gefreesde akoestische panelen op de achterkant zodat het geluid naar boven kan dwalen door het vilt.

Je krijgt met de Pro + en onderliggende minerale wol, de meest optimale akoestiek. De paneelmaat is standaard 300x2400mm maar kan ook als 300x2780mm geleverd worden.

Pro + brandwerend

Pro wordt gebruikt als plafondbedekking en is met vingerlas-verbindingen. De afmeting is 300x2400mm.  Het verschil met de Pro+ is dat deze panelen brandwerend zijn. Brandklasse B-S1-D0 gekeurd vilt & MDF (EN-norm 13501-1):

  • B: de constructie wordt geclassificeerd als bijna onbrandbaar.
  • S1: de constructie heeft een geringe rookontwikkeling.
  • D0: de constructie vertoont bij brand geen enkele druppelvorming.

MDF panelen met eiken en vilt
De latjes zijn 35mm breed.
Tussenruimte is 16mm.
Diepte van de tussenruimte
is 7mm tot aan het vilt.
Het vilt is 3mm dik.

Wij adviseren voor het installeren de BOSTIK H980 HIGH TACK PREMIUM, een montagelijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht zonder kans op vlekvorming.
Deze High Tack is speciaal ontwikkeld als universele montagelijm met hoge aanvangskleefkracht voor het verlijmen van Akoestische panelen.

Technische specificatie H980

Toont alle 8 resultaten