Akoestische Wandpanelen Vilt

Zorgvuldig ontworpen om geluidsniveau te verlagen

Er is niets erger dan proberen te praten in een ruimte met een slechte akoestiek. Je hebt dit wellicht zelf ondervonden in restaurants, instellingen of scholen. Goede geluidsomstandigheden zijn erg belangrijk – vooral thuis. 

Je kunt het geluid op verschillende manieren dempen, met tapijten of gordijnen – maar er gaat niets boven de akoestische effecten van ons panelen. (Als je minerale wol achter de panelen installeert, zal dit effect nog groter zijn). 

Onze akoestische panelen worden vaak thuis gebruikt, waar ze niet alleen galm wegnemen, maar de ruimte ook een aangename aanblik geven.
Ze zijn functioneel en decoratief in één.

Geen lawaai – geen stress

Een slechte akoestiek veroorzaakt stress. Heeft u ooit hoofdpijn gehad van blootstelling aan te veel lawaai? 
Gebruik onze akoestische panelen om een gezonde geluidsomgeving te creëren voor jou, je werknemers of je gezin.

Zoals je in de grafiek hieronder (rechts) kunt zien, zijn de panelen het meest efficiënt bij frequenties tussen 300 Hz en 2000 Hz, wat een groot spectrum bestrijkt. In de praktijk betekent dit, dat de panelen zowel hoge tonen als diepe klanken zullen dempen. Luide spraak en regelmatig lawaai in huis zullen in de frequentie tussen 500 – 2000 Hz liggen, en zoals op de grafiek kan worden waargenomen is juist hier ons akoestisch paneel het meest efficiënt.

De geluidstest die je hier ziet is gebaseerd op akoestische panelen die gemonteerd zijn op een houten raster van 45mm met minerale wol achter de panelen.
Dit maakt echt een verschil als je een slechte akoestiek hebt in een kamer.

In een kantoor kan het ook heel nuttig zijn om te gebruiken, aangezien een gezonde geluidsomgeving de werknemers gelukkiger en doeltreffender maakt. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat restaurants met een goede akoestiek meer omzet per gast maken, dan restaurants met een slechte akoestiek.
Met andere woorden – het creëren van een goede geluidsomgeving is belangrijk voor je gezondheid.

 

Snel en eenvoudig te plaatsen 

Het fineer is speciaal gesorteerd omdat we willen dat de panelen er decoratief uitzien. Het vilt is gemaakt van gerecycled plastic.
Alle panelen zijn 2400 x 600mm en hebben een totale dikte van 22mm.

De panelen zijn zeer flexibel, en kunnen zowel gebruikt worden om een mooie wand te maken in de woonkamer, achter de bar, of als hoofdbord in slaapkamers. Maar natuurlijk ook in kantoren, restaurants of andere openbare ruimtes.

De mogelijkheden zijn eindeloos. De panelen hebben standaardmaten, maar ze zijn heel gemakkelijk op maat te zagen voor uw specifieke project.

Planken kunnen worden afgekort worden met een zaag en het vilt met een mes.

Panelen met akoestisch vilt en fineer latten
De latjes zijn 27mm breed.
Tussenruimte is 13mm.
Diepte van de tussenruimte
is 12,5mm tot aan het vilt.
Het vilt is 9,5mm dik.

Voor montage zonder frame adviseren we de BOSTIK H980 HIGH TACK PREMIUM kleur Zwart, een montagelijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht zonder kans op vlekvorming. Deze High Tack is speciaal ontwikkeld als universele montagelijm met hoge aanvangskleefkracht voor het verlijmen van Akoestische panelen Vilt.

Download HIER de volledige installatie instructies.

Technische specificatie H980

Toont alle 8 resultaten