Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende collecties, vormen en natuurlijk de daarbij horende diktes. Het kiezen van de juiste dikte van laminaat is erg belangrijk. Een dikkere laminaatvloer gaat langer mee en is beter geluidsafstotend. Maar een dunnere laminaatvloer is daarentegen al genoeg bij licht intensief gebruik omdat er dan dus minder op wordt gelopen. Wanneer u laminaat gaat kopen is het dus belangrijk dat u rekening houdt met de dikte.

Laminaat dikte

Het is belangrijk om na te gaan in welke kamer de laminaatvloer uiteindelijk komt te liggen en hoe intensief deze ruimte gebruikt gaat worden. Een laminaatvloer die intensief gebruikt gaat worden vereist een dikker laminaat dan een vloer die minder intensief gebruikt gaat worden. Wij raden aan om laminaat met een dikte van 6mm te gebruiken voor een zolderkamer en laminaat van minimaal 7mm voor slaapkamers. Een zolderkamer zal over het algemeen minder intensief worden gebruikt dan een slaapkamer, vandaar deze richtlijnen.

De gang, keuken en woonkamer worden vaak intensief gebruikt. Hiervoor raden wij laminaat aan met een dikte van 8 of 10mm. Wanneer hier ook zware meubels op komen te staan raden wij zelfs aan om laminaat met een dikte van 12mm te gebruiken. Ook voor winkels en kantoren raden wij een laminaat dikte van 12mm aan.

Voor vragen over laminaat dikte kunt u telefonisch contact met ons opnemen