Er zijn enkele manieren om uw eiken en houten vloer te behandelen en te bewerken. Iedere manier heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Niet alle houtsoorten zijn namelijk geschikt voor een bepaalde afwerkmethode. Huisdieren kunnen ook invloed hebben op de geschikte afwerking en natuurlijk de gewenste uitstraling van uw vloer. Lees hier de informatie over het behandelen van houten vloeren.

Houten vloer behandelen met olie

Door uw houten vloer te behandelen met olie, geeft u uw vloer een beschermende laag. De olie dringt in de poriën van het hout en zorgt dat deze afgesloten zijn voor vloeistoffen en vuil. Door uw vloer te behandelen met olie, krijgt uw vloer een matte en natuurlijke uitstraling. Vloeren die behandeld zijn met olie moeten wel goed onderhouden worden. Dit kan gemakkelijk door maandelijks met een voedende zeep te dweilen. Als de houten vloer niet goed onderhouden wordt zal er gemakkelijk vocht en vuil intrekken wat weer met een grote behandeling moet worden opgelost.

Houten vloer behandelen met lak

Wanneer u uw houten vloer met lak gaat behandelen, bestaat deze behandeling vaak uit een laag grondlak (de basis) en nog twee extra lagen. Deze optie wordt vaak gekozen door consumenten die een onderhoudsarme houten vloer willen. De uitstraling van uw houten vloer is, net als dat bij de met olie behandelde houten vloer, mat en natuurlijk. Het verschil tussen de twee opties is dat een vloer behandeld met lak minder beschermend is tegen krassen en strepen. Maar een vloer behandeld met lak heeft minder onderhoud nodig dan een vloer behandeld met olie. Let wel op het behandelen van uw eiken vloer met lak, lakken kunnen namelijk na een lange tijd geel verkleuren.

Houten vloer behandelen: in de was zetten

Uw houten vloer behandelen met was is de meest eenvoudige soort van onderhoud. Het geeft de vloer een diepe kleur met lichte glans of matte uitstraling wat zorgt voor een natuurlijk effect. Was vloeren moeten erg vaak onderhouden worden, wat erg tijdrovend is. Bovendien zijn was vloeren erg gevoelig voor vocht. Heeft u verdere vragen over het behandelen van uw houten vloer? Neem dan telefonisch contact met ons op.