Door uw houten vloer in de was te zetten geeft u uw vloer een mat of een glanzend uiterlijk. Een matte afwerking geeft de houten vloer een natuurlijkere uitstraling dan een glanzende afwerking. Let erop dat wanneer u uw houten vloer in de was gaat zetten, u meer onderhoud heeft dan wanneer u de vloer gaat lakken.

Houten vloer in de was zetten

Voordat u uw houten vloer in de was gaat zetten, moet u een impregneer laag aanbrengen. Deze impregneer laag kan bestaan uit bijvoorbeeld waxolie. Breng met behulp van een niet pluizende doek het impregneermiddel goed aan in de nerven van uw houten vloer.

U kunt uw houten vloer in de was zetten door middel van een boenmachine. Zorg dat u begint met de hardste borstel. Wanneer u de gehele vloer heeft gehad met de hardste borstel, kunt u dit werk herhalen met de middelste borstel en uiteindelijk met de zachtste borstel. Het is afhankelijk van de houtsoort van uw houten vloer of u dit proces mogelijk nog moet herhalen.

Houten vloer onderhouden

Heeft uw houten vloer in de loop der tijd kale plekken opgelopen? Het voordeel van uw houten vloer in de was zetten, is dat u deze plekken eenvoudig kunt bijwerken met speciale onderhoudswas en een zachte doek. Wij raden aan om uw houten vloer minimaal één keer per jaar in de was te zetten om uw houten vloer zo mooi mogelijk te houden. Heeft u verder nog vragen over in de was zetten van uw houten vloer? Neem dan telefonisch contact met ons op.