Een houten vloer isoleren geeft veel voordelen. U zorgt er zo onder andere voor dat er geen kou vanuit de kruipruimte uw huis binnendringt. Hierdoor voelt uw huis comfortabel en behaaglijk aan. Ga snel zelf aan de slag met het isoleren van uw houten vloer met de tips die wij hieronder prijsgeven.

Isolatie voordelen

Het isoleren van uw houten vloer brengt veel voordelen met zich mee: zo heeft u geen last meer van een koude vloer en gaan uw energiekosten direct omlaag. Een houten vloer isoleren is ook goed voor het milieu, aangezien het de CO2-uitstoot verminderd. Ook houdt een geïsoleerde houten vloer vocht en schimmels in de kruipruimte wat de luchtkwaliteit in huis verbeterd. Dit is een groot voordeel voor mensen die last hebben van astma. Verder heeft u minder last van geluid bij de isolatie van uw houten vloer.

Stappenplan

Het isoleren van een houten vloer begint bij het controleren van de kruipruimte. Wanneer deze ruimte namelijk vochtig is, is er kans op een lekkage in de riolering. Dit moet verholpen worden voordat u gaat beginnen met de isolatie van de houten vloer.

Zorg ervoor dat u een veiligheidsbril, werkhandschoenen en een overall draagt en de mouwen afdicht voordat u begint met het isoleren van uw houten vloer. Glas- en steenwolvezels irriteren namelijk de huid. Meet de afstand tussen de vloerbalken en snijd de isolatieplaten iets breder af. Het snijden van isolatieplaten kan bijvoorbeeld makkelijk met een broodmes. Klem daarna de isolatieplaten tussen de balken om de houten vloer te isoleren. Vergeet niet de ruimte tussen de gevel en de eerste vloerbalk te isoleren. Het isoleren van het vloerluik kunt u doen door de randen van zelfklevend tochtband te voorzien.

De isolatieplaten kunt u vastzetten door middel van panlatten die u tegen de vloerbalken timmert. Of u timmert om de 30cm een spijker in vloerbalken waar u een nylondraad zigzagsgewijs overheen spant. Voor vragen over het isoleren van uw houten vloer kunt u telefonisch contact met ons opnemen.