U heeft een mooie houten vloer, maar wilt u toch wat anders? Of bent u op zoek naar een unieke uitstraling voor uw houten vloer? Dan kunt u uw houten vloer laten kleuren met een kleurpigment. Zo geeft u uw houten vloer een geheel nieuwe look en feel. Diverse stijlen en kleuren zijn mogelijk, zo krijgt u precies de vloer die u voor ogen heeft.

Houten vloer kleuren

Uw houten vloer afwerken met lak of olie geeft de vloer vrijwel geen kleur. Wanneer u dit juist wel wilt, kunt u ervoor kiezen om uw houten vloer te laten kleuren. Bij het kleuren van uw houten vloer wordt er gebruik gemaakt van kleurpigmenten. Deze worden gemengd door vloerolie zodat de gewenste kleur wordt bereikt. De kleuren kunnen variëren van witte, grijze tot bruine tinten. Aan de hand van kleurstalen kunt u direct zien wat de uiteindelijke kleur ongeveer gaat worden.

Bij het kleuren van uw houten vloer is het uiteindelijke effect op uw vloer sterk afhankelijk van de natuurlijke kleurverschillen van het hout, de wijze van de behandeling en de inhoudsstoffen van het hout. Het is daarom nodig om er rekening mee te houden dat uw houten vloer niet precies dezelfde kleur gaat krijgen zoals de kleurstalen of foto’s. De uiteindelijke kleur van uw houten vloer zal een levendige combinatie van tinten in deze kleursfeer zijn.

Houten vloer lichter of donkerder kleuren

Naast het kleuren van uw houten vloer tot een andere kleur, is het ook mogelijk om uw houten vloer te verlichten of juist een donkere uitstraling mee te geven. Een lichte vloer zorgt voor een frisse, moderne uitstraling. Een donkere vloer geeft juist een warme en sfeervolle uitstraling. Voor verdere vragen met betrekking tot het kleuren van uw houten vloer kunt u telefonisch contact met ons opnemen.