Door uw houten vloer te oliën geeft u de vloer een mat en natuurlijk uiterlijk. Vloerolie heeft meer onderhoud nodig dan vloerlak. Echter is het wel makkelijker om versleten plekken bij te werken met houten vloerolie. In alle gevallen moet uw houten vloer eerst grondig geschuurd worden. Lees ons advies om zelf uw houten vloer te schuren.

Aandachtspunten en tips

Wanneer u begint met uw houten vloer te oliën, begin dan altijd vanuit de hoeken naar de deuropening. Zo zorgt u ervoor dat u niet onnodig over de behandelde vloer hoeft te lopen. Wrijf de houten vloer met behulp van een niet pluizende doek of een lakroller in met de olie. Doe dit net zolang tot dat alle olie in de houten vloer is ingetrokken en een matte aanblik geeft. Het kan zijn dat u de houten vloer nogmaals moet oliën voor een optimaal resultaat.

Laat de olie minimaal 48 uur drogen voordat u uw houten vloer weer gaat betreden. Wij raden u ook aan om na het oliën van uw houten vloer deze de eerste twee weken niet schoon te maken. Wanneer u na het oliën van uw houten vloer deze voor de eerste keer wilt schoonmaken, adviseren wij om de vloer schoon te maken met een zachte vloerzeep. De zeep laag vormt een beschermende laag op de houten vloer.

Houten vloer bijwerken

Na het oliën van uw houten vloer kan het zijn dat in de loop der tijd kale plekken gaan ontstaan. Dit gebeurt sneller bij een intensief gebruik van uw houten vloer. Deze kale plekken zijn echter heel eenvoudig en snel bij te werken met behulp van een onderhoudsolie. Om zo lang mogelijk profijt van uw nieuwe houten vloer te hebben, raden wij aan om minstens een keer per jaar opnieuw uw houten vloer in de olie te zetten.

Heeft u vragen over het oliën van uw houten vloer? Neem dan telefonisch contact met ons op.