Wanneer u eenmaal een nieuwe houten vloer heeft gelegd, wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Het is daarom belangrijk om uw houten vloer goed te onderhouden. Een goed onderhouden houten vloer gaat namelijk langer mee. Het onderhoud aan uw houten vloer is eenvoudig om zelf te doen. Wij geven graag een aantal adviezen en aandachtspuntjes met betrekking tot het onderhoud van uw houten vloer.

Houten vloer schuren

Wanneer uw houten vloer er verouderd uitziet kunt u deze weer nieuwe leven inblazen door gebruik te maken van een schuurmachine. Na het schuren raden wij u aan om bezig te gaan met het afwerken en het onderhoud van uw houten vloer. Dit kan onder andere door de houten vloer te lakken, oliën of in de was te zetten. Door de houten vloer grondig blank te schuren en af te werken zal uw houten vloer er weer als nieuw uitzien.

Houten vloer onderhoud en afwerking

Voordat u begint met de afwerking of het onderhoud van uw houten vloer is het belangrijk om de houten vloer eerst grondig te zuigen of te dweilen. Dit is nodig om krassen te voorkomen. De afwerking of het onderhoud van uw houten vloer kan op diverse manieren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de houten vloer te oliën. Olie geeft uw houten vloer een mooi mat tintje. Ten tweede kunt u ervoor kiezen om uw houten vloer te lakken. Een houten vloer lakken is veel werk, maar na het lakken heeft u jaren geen onderhoud meer aan uw houten vloer. Lak geeft uw houten vloer een klassieke uitstraling. Ten derde kunt u er ook voor kiezen om uw houten vloer in de was te zetten. Was geeft uw houten vloer een glanzend of een mat tintje.

Your Floor® biedt een ruim assortiment aan onderhoudsproducten voor uw houten vloer. Voor vragen of advies over het onderhoud van uw houten vloer kunt u telefonisch contact met ons opnemen.