Het kan zijn dat uw houten vloer in de loop der tijd beschadigingen heeft opgelopen. Deze beschadigingen kunt u verhelpen door de houten vloer te repareren. Wij geven u graag een aantal tips voor de vloerrenovatie van uw houten vloer. Het is namelijk zonde om de gehele houten vloer te gaan vervangen wanneer alleen een reparatie nodig is.

Houten vloer repareren bij kleine beschadigingen

Heeft uw houten vloer kleine plaatselijke beschadigingen opgelopen? Krassen of punten in uw houten vloer zijn gemakkelijk te repareren door middel van een pasta. Met een verwarmd mesje kunt u de pasta in de beschadigde plek aanbrengen. Zorg wel dat de lak en vuilresten op de te behandelen plek weg is gehaald. Als u dit namelijk niet doet, is de kans groot dat de pasta niet hecht.

Houten vloer repareren bij grote beschadigingen

Heeft uw houten vloer een grotere beschadiging opgelopen? Dan helpt het repareren van uw houten vloer door middel van een pasta meestal niet. Hoogstwaarschijnlijk moet u dan een plank vervangen. Om een plank te vervangen heeft u een cirkelzaag nodig. Stel de diepte in op de dikte van uw vloer en maak zaagsneden. Laat ongeveer 1 tot 1,5 centimeter aan beide kanten van de plank die u wilt vervangen zitten. Maar hierna nog een zaagsnede, in een hoek, zodat u een Z-vormige snede maakt. Dit geeft u twee driehoekige stukken die gemakkelijk te verwijderen zijn met een bijtel, wat het repareren van uw houten vloer eenvoudiger maakt.

Zaag vervolgens de vervangende plank in de juiste maat. Breng lijm aan op de groeve en bevestig de plank aan de bestaande planken. Zorg dat u snel te werk gaan, aangezien de lijm snel droogt. Het repareren van uw houten vloer is nu klaar. Heeft u verder nog vragen over het repareren van uw houten vloer? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.