Het schoonmaken van uw houten vloer is noodzakelijk voor langdurig profijt van de nieuwe houten vloer. Wanneer u de houten vloer regelmatig schoonmaakt, wordt de levensduur van de houten vloer behoorlijk verlengd en zo blijft de vloer zo lang mogelijk mooi. Het schoonmaken van uw houten vloer is niet moeilijk en deze klus is meestal snel geklaard.

Houten vloer schoonmaken

Het schoonmaken van uw houten vloer begint met een goede deurmat. De gasten kunnen hier hun schoenen aan afvegen waardoor het grootste vuil buitenshuis blijft. Probeer zoveel mogelijk natte schoenen buiten of in de garage te laten. Vocht zorgt namelijk voor vlekken en onregelmatigheden in uw houten vloer.

Maak regelmatig uw houten vloer schoon met een zachte bezem. Een stugge bezem kan de houten vloer namelijk beschadigen en krassen veroorzaken. Ook raden wij aan om de vloer te stofzuigen met een zachte borstelmond om beschadigingen te voorkomen. Is de vloer te vuil voor een bezem en wilt u de houten vloer schoonmaken met een dweil? Zorg er dan voor dat u geen kletsnatte dweil gebruikt, maar dat u deze goed uitwringt. Overtollig water beschadigd namelijk de houten vloer waardoor de planken krom kunnen trekken of er kunnen vlekken ontstaan. Voor hardnekkige vlekken kunt u de houten vloer schoonmaken met reinigingsmiddelen die hier speciaal voor gemaakt zijn.

Contact

Met een beetje aandacht is het schoonmaken van uw houten vloer dus geen moeilijke klus. Het schoon houden van uw houten vloer is de beste manier om uw vloer te onderhouden en de waarde te behouden. Voor verdere vragen met betrekking tot het schoonmaken van uw houten vloer kunt u telefonisch contact met ons opnemen.