Door uw houten vloer goed en consequent te onderhouden, blijft uw vloer in topconditie. Toch kan het zijn dat in de loop der tijd uw houten vloer beschadigd is geraakt. Als dat zo is, kan het zijn dat u uw houten vloer moet vervangen. Kleine beschadigingen kunnen meestal wel gerepareerd worden, maar bij grote beschadigingen moeten de planken van uw houten vloer worden vervangen. Wij geven u graag nadere informatie over het vervangen van planken in uw houten vloer. Zo kunt u langer genieten van uw houten vloer.

Houten vloer vervangen

Beschadigingen oplopen in uw houten vloer is nooit leuk, maar door enkele planken te vervangen is uw houten vloer weer als nieuw. Voor het vervangen van planken in uw houten vloer kunt u het beste gebruik te maken van een cirkelzaag. Stel de diepte in op de dikte van uw vloer en maak vervolgens zaagsneden. Laat wel nog ongeveer 1 tot 1,5 centimeter aan beide kanten van de plank die u wilt vervangen, zitten. Maak hierna nog een zaagsnede. Doe dit in een hoek, zodat u een Z-vormige snede maakt. Deze manier geeft u twee driehoekige stukken die gemakkelijk te verwijderen zijn met behulp van een bijtel. Dit maakt het vervangen van uw houten vloer een stuk gemakkelijker.

Vervolgens kunt u de vervangende plank op de juiste maat zagen. Als u dat gedaan heeft kunt u lijm aanbrengen op de groeve en de plank bevestigen aan de bestaande planken. Let er wel op dat de lijm snel droogt. Zorg daarom dat u snel te werk gaat tijdens het vervangen van uw houten vloer. Heeft u verder nog vragen over het vervangen van uw houten vloer? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.