Op zoek naar geschikt laminaat voor in de badkamer waarmee u zonder zorgen kunt douchen of in bad kunt gaan? Maar ook voor in de woonkamer kan een waterbestendige vloer ideaal zijn als er water wordt geknoeid bij het dweilen (of door uw kinderen). Lees meer over de ideale vloeren!

Laminaat in de badkamer leggen?

Comfort in een badkamer is belangrijk en daarbij wilt u zich geen zorgen maken of dat de vloer dat (beetje) extra water wel kan hebben. Iedereen zal het herkennen: uw kinderen gaan douchen of in bad en hebben de grootste lol, maar zorgen er ook voor dat niets in de badkamer droog blijft. Of in sommige gevallen kan een niet geschikte vloer zelfs al bol gaan staan als u slechts uit de douche stapt en dit niet direct droog maakt. Maar geen zorgen! Want u kunt zonder problemen laminaat in de badkamer liggen en hier jarenlang van genieten. Wat maakt uw laminaat badkamerbestendig of welk laminaat is badkamerbestendig?

Badkamerbestendig laminaat

Ten eerste is het belangrijk dat uw vloer in de badkamer vochtbestendig is en in de meeste gevallen is dit bij traditioneel laminaat niet het geval. Ook niet wanneer deze is behandeld en een toplaag bestaand uit waterafstotend materiaal heeft. Een badkamer is een ontzettend vochtige ruimte en dat vraagt om de nodige aanpassingen. Ten tweede is het belangrijk dat uw vloer in de badkamer onderhoudsvriendelijk is. Nu is een houten laminaatvloer normaal één van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren, maar niet als het op dagelijks ‘dweilen’ aankomt. Uiteindelijk zal er verkleuring of zelfs bobbels in ontstaan. Een andere factor die mee weegt is dat de vloer veilig in gebruik kan worden genomen en een traditionele laminaatvloer kan spekglad worden als er water op ligt. Ook al is schaatsen uw hobby, dit is natuurlijk niet handig in de badkamer. Als laatste komt vloerverwarming steeds meer voor in onze badkamers en ook daarvoor is laminaat in de meeste gevallen niet geschikt of rendabel genoeg. Nu we u hebben voorzien van informatie waarom traditioneel laminaat niet geschikt is voor in de badkamer kunnen we eindelijk antwoord geven op de vraag in bovenstaande alinea, namelijk: PVC (klik)laminaat vloeren!

Wat zijn de voordelen van PVC laminaat en waarom kan je deze wel in de badkamer leggen:

–          Gemaakt van kunststof en 100% waterbestendig, kortom geen last van bobbels, vochtplekken en/of verkleuringen;

–          PVC vloeren zijn van alle vloeren het gemakkelijkste in onderhoud en kunnen zonder problemen dagelijks met water of zelfs een sopje worden gereinigd. De meeste PVC (click)laminaat vloeren hebben daarnaast een speciale toplaag die voorkomt dat micro-organismen kunnen hechten;

–          De prijs ligt vele malen lager dan een houten vloer of zelfs een traditionele laminaatvloer en dat terwijl PVC laminaat bijna niet van echte houten (laminaat)vloeren te onderscheiden zijn! Een toplaag van houtstructuur zorgt voor visueel hetzelfde effect als een echte vloer en zelfs als u aan de vloer voelt is deze amper van echt hout te onderscheiden. Dat voelt wel zo fijn voor uw voeten;

–          PVC vloeren zijn bij uitstek geschikt om te combineren met vloerverwarming, sterker nog, deze zijn zelfs zo rendabel dat vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt kan worden. Dubbel voordeel: een warme ruimte én extra warme voeten.

PVC laminaat

Koop uw PVC laminaat bij Your Floor en geniet van de volgende voordelen:

–          Waterbestendig (gegarandeerd!);

–          In tegenstelling tot het traditionele laminaat ontstaan er geen krassen en vlekken (bij normaal gebruik);

–          Voor ieder wat wils, want u kunt kiezen uit een enorm assortiment met de meest unieke kleuren;

–          De beste kwaliteit met garantie op jarenlang plezier!

Meer informatie over laminaat in de badkamer? Onze ervaren medewerkers voorzien u geheel vrijblijvend van meer informatie.