Your Floor® biedt een ruim assortiment laminaat van zeer hoge kwaliteit voor fabrieksprijzen. In onze webshop vindt u laminaatvloeren die bij elk interieur passen. Laminaat leggen is eenvoudig, vooral met het huidige kliklaminaat van Your Floor®. Het is wel handig om van tevoren goed geïnformeerd te zijn over hoe het proces van laminaat leggen precies in zijn werking gaat.

Laminaat leggen: de voorbereiding

Laat het ingepakte laminaat minstens 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar u laminaat gaat leggen. Leg de pakketten op de grond en zet ze niet schuin tegen de muur. De kans bestaat dat de laminaatpakketten krom trekken. Zorg ervoor dat de ondervloer al is gelegd voordat u begint met laminaat leggen. Let bij de keuze van een ondervloer op de vochtdichtheid, geluidsdemping en de warmte-isolatie van de ondervloer. Een kwalitatieve ondervloer komt namelijk ten goede van het leggen van laminaat.

Laminaat leggen

U kunt het beste starten in een hoek tijdens het laminaat leggen. Ook is het handig om gebruik te maken van afstandshouders. Zorg er daarnaast ook voor dat u de instructies op de verpakking van het laminaat goed heeft doorgelezen voordat u begint met laminaat leggen.

Wanneer u de eerste baan laminaat heeft gelegd, moet u waarschijnlijk op het einde een stuk laminaat op maat zagen met een laminaatsnijder. Ook kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een decoupeerzaag tijdens het laminaat leggen. Wanneer u de eerste baan laminaat heeft gelegd, begint u aan de tweede baan. Begin altijd met het afgezaagde deel van de laatste lamel van de vorige baan. Het staat namelijk niet netjes als u twee laminaatplanken van dezelfde lengte naast elkaar heeft liggen. De scheiding loopt dan namelijk door.

De laatste baan laminaat vergt meer aandacht. Het kan voorkomen dat de lamel ook in de breedte op maat moet worden gezaagd. Kijk gerust verder op onze website voor meer tips met betrekking tot laminaat leggen.

Tip van de sluier voor laminaat leggen

Wissel laminaatplanken uit verschillende verpakkingen af tijdens het laminaat leggen. Hierdoor krijgt de laminaatvloer een natuurlijke look. Bovendien kan het voorkomen dat de laminaatplanken per pak iets verschillen van kleur. Door de laminaatplanken in de verschillende banen af te wisselen, zal dit kleurverschil absoluut niet meer zichtbaar zijn.

Voor vragen of advies over laminaat leggen kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een afspraak maken in één van onze showrooms. Ook kunt u gebruikmaken van onze legservice.