Wanneer u een nieuwe laminaatvloer heeft gelegd, wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Bij laminaatvloeren is het erg belangrijk dat u de vloer goed onderhoud, beschadigingen zijn namelijk niet of nauwelijks te herstellen. Wij geven u graag een aantal tips voor het onderhoud van laminaat. Zo kunt u zo lang mogelijk genieten van uw nieuwe laminaatvloer.

Voorkom krassen

Het onderhoud van uw nieuwe laminaatvloer begint bij het voorkomen van krassen. U kunt krassen voorkomen door meubel- en stoelpoten te beschermen met viltdopjes. Wanneer u een bureaustoel gebruikt, raden wij u aan om er een beschermmat onder neer te leggen. Vuil zoals zand kan ook krassen veroorzaken. Zorg daarom voor een deurmat zodat het grofste vuil buiten gelaten wordt. Het is aan te raden om regelmatig te stofzuigen met een zachte zuigmondborstel, of de vloer te reinigen met een vochtige doek. Gebruik echter nooit een echt natte doek voor het onderhoud van laminaat. Het water kan in het laminaat trekken, waardoor u een bobbelige laminaatvloer overhoudt.

Laminaatvloer schoonmaken

Laminaat heeft het voordeel dat het makkelijk te onderhouden is. Een laminaatvloer is namelijk bestand tegen vrijwel iedere vlek. Koffie, thee, rode wijn, limonade, olie en viltstift haalt u bijvoorbeeld snel weg van laminaat met een vochtige doek. Wij raden het aan om gebruik te maken van lauw of warm water voor het onderhoud van uw laminaatvloer. Koud water laat namelijk sneller strepen achter op het laminaat.

Andere vlekken zoals teer-, potlood-, schoensmeer-, lippenstift- of nagellak vlekken hebben wat meer aandacht nodig. Deze vlekken kunt u verwijderen met een daarvoor geschikt reinigingsmiddel. Ook hebben wij speciale onderhoudsproducten voor uw laminaatvloer voor een diepere reiniging. Deze producten zijn speciaal gemaakt voor het onderhoud van uw nieuwe laminaatvloer. Let er wel op dat u uw laminaatvloer nooit behandelt met zeep houdende producten, boenwas of ’polish’. Deze producten beschadigen de laminaatvloer.

Beschadigingen in uw laminaatvloer

Wanneer u kleine beschadigingen in het laminaat heeft, kunt u deze behandelen met speciale pasta’s. Voor kleine deukjes of scheurtjes kunt u een vulmiddel gebruiken. Heeft uw laminaatvloer ernstige beschadigingen? Raadpleeg dan een vakman. De kans is dan zeer groot dat de vakman het paneel moet vervangen. Voor vragen over het onderhoud van laminaat kunt u telefonisch contact met ons opnemen.