Laminaat schoonmaken en reinigen is noodzakelijk voor langdurig profijt van uw nieuwe laminaatvloer. Wanneer u de laminaatvloer met regelmaat schoonmaakt, wordt de levensduur van het laminaat behoorlijk verlengd. Een bijkomend voordeel van laminaat schoonmaken is dat het niet veeleisend is in vergelijking met andere soorten vloerbedekking. Tevens is laminaat erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Laminaat schoonmaken bij lichte vervuiling

Voor de dagelijkse reiniging van laminaat is meestal een bezem of een stofzuiger al genoeg. Lichte vervuilingen zijn op deze manier het snelst en gemakkelijkst te verwijderen. Om krassen tijdens het laminaat schoonmaken te voorkomen, raden wij aan om gebruik te maken van een zachte bezem.

Voor een grondige reiniging van het laminaat kunt u ook een dweil gebruiken. Gebruik in dit geval een vochtige dweil die goed is uitgewrongen. Laminaat schoonmaken met een te natte dweil raden wij sterk af. Dit kan namelijk negatief effect hebben op het uiterlijk van de vloer. Het water kan onder het laminaat terecht komen wat er vervolgens voor kan zorgen dat het water in het laminaat trekt. Uiteindelijk zult u geen egale vloer overhouden, maar een bobbelige laminaatvloer.

Laminaat schoonmaken bij sterke vervuiling

Is uw laminaat sterk vervuilt? Dan raden wij aan om tijdens het laminaat schoonmaken gebruik te maken van reinigingsmiddelen. Voor de reiniging van laminaat zijn alle gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Gebruik echter nooit schuurmiddel, was of polijstmiddel. Verdere sterke verontreinigingen van het laminaat kunnen eenvoudig met aceton of andere alcoholhoudende oplosmiddelen worden verwijderd.

Voor verdere vragen met betrekking tot laminaat schoonmaken of reinigen kunt u telefonisch contact met ons opnemen.