Gaat u verhuizen, maar wilt u wel uw laminaatvloer meeverhuizen? Of wilt u het laminaat verplaatsen naar een ander ruimte in bijvoorbeeld uw woning? Goed nieuws! Laminaat kan namelijk in de meeste gevallen hergebruikt worden. Het verwijderen van laminaat hoeft niet lastig te zijn, het is alleen erg tijdrovend. Het verwijderen van kliklaminaat is zeer eenvoudig aangezien u de planken zo los kunt klikken. Is uw laminaat gelegd met lijm? Dan is er goed gereedschap nodig voor het verwijderen van het laminaat.

Laminaat verwijderen: de voorbereiding

Gaat u u een nieuwe vloer leggen en is uw huidige vloer een laminaatvloer? Dan wordt het sterk afgeraden om het huidige laminaat te verwijderen. U kunt namelijk uw nieuwe vloer er gewoon overheen leggen, mits de laminaatvloer nog in een goede staat verkeert. Heeft de laminaatvloer waterschade of andere schade opgelopen? Dan is het wel nodig om het laminaat te verwijderen. Door vocht gaat laminaat namelijk krom staan.

Laminaat overplaatsen in een andere ruimte

Houd er wel rekening mee dat u bij het herplaatsen van het laminaat in een andere ruimte altijd te maken heeft met zaagverlies. Dit komt omdat de gezaagde planken uit de originele laminaatvloer meestal niet precies passen in de nieuwe ruimte. Alle volledige planken kunnen gewoon opnieuw geplaatst worden, mits deze voorzichtig behandeld worden.

Laminaat verwijderen

Gaat u het laminaat definitief verwijderen? Houd er dan rekening mee dat voorafgaand de plinten en profielen bij de muren verwijderd moeten worden. Vervolgens is het slim om ook eerst te kijken wat voor soort laminaat u heeft. Sommige soorten laminaat moet u uit elkaar trekken en bij andere soorten laminaat moet u ze omhoog duwen totdat je een klik hoort. Begin daarna met het verwijderen van het laminaat.

Wanneer u de planken uit elkaar heeft gehaald, dan moeten deze planken wederom acclimatiseren in de ruimte waar ze komen te liggen. Voor verdere vragen over het verwijderen van laminaat kunt u telefonisch contact met ons opnemen.