Laminaat zagen

Wanneer u een laminaatvloer gaat leggen zult u het laminaat moeten zagen. Laminaat zagen is gemakkelijk zelf te doen, mits u het geschikte apparatuur natuurlijk tot uw beschikking heeft. In de meeste gevallen hoeft de zaagsnede niet eens perfect te zijn, aangezien deze meestal door de plinten worden bedekt.

Verschillende laminaat zagen

Wanneer u laminaat wilt zagen kunt u het beste gebruik maken van een laminaatsnijder. Deze zijn namelijk speciaal bedoeld voor het op maat zagen/snijden van laminaatplanken. Bij een laminaatsnijder komt er geen stof vrij bij het zagen en u hebt direct een perfecte snede dat een mooie look geeft. Een elektrische cirkelzaag is ook een optie voor het zagen van laminaat. Het blad dient dan fijn getand te zijn en de decoratieve kant dient naar boven te liggen.

Wanneer u niet in het bezit bent van een laminaatsnijder is het ook mogelijk om laminaat met een handzaag of decoupeerzaag te zagen. Zorg ervoor de de handzaag een fijne vertanding heeft en dat de decoratieve zijde naar boven ligt. Op deze manier voorkomt u versplintering. Er bestaan ook speciale laminaatzagen. Deze lijken op een normale handzaag maar geven meer stabiliteit aangezien het blad breder is.

Een decoupeerzaag met normale zaagbladen is ook te gebruiken voor het zagen van laminaat. Het is belangrijk dat de decoratieve kant omlaag is gericht, tenzij u een zaagblad met omgekeerde tanden gebruikt. Met een decoupeerzaag kunt u ook bochten zagen. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld een ruimte uit de plank moet zagen dat naast de verwarmingsbuizen moet worden gelegd.

Laminaat laten zagen

Laminaat zagen en vervolgens leggen is een behoorlijke klus. Wilt u dit toch liever uitbesteden? Dan kunt u gebruik maken van onze legservice. Eén van onze specialisten gaat dan bij u thuis aan de slag om het laminaat te leggen. Zo hebt u zonder zorgen uw nieuwe laminaatvloer razendsnel in huis liggen.

Voor vragen over het zagen van laminaat kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen.