​Lijmen en kitten

Bostik, wereldspeler in ‘smart adhesives’

Bostik is een van de grootste lijm- en kitproducenten ter wereld. Wereldwijd werken ze met ongeveer 6000 collega’s, verspreid over 40 landen op 5 continenten. De klanten bevinden zich in diverse markten; de grootste zijn de industrie-, bouw/constructie- en de consumentensector.

Industral adhesives

De lijmen van Bostik worden gebruikt bij het maken en monteren van producten in zeer uiteenlopende sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de bouw-, auto-, jacht- en vliegtuigbouwindustrie, maar ook aan verpakkingen, tapes, labels, lamineren en schoenen.

De industriële activiteiten zijn omvangrijk en ze werken samen met enkele van de grootste namen in de industrie; van toonaangevende automerken tot de bekende reuzen in consumptiegoederen.

Construction adhesives

De slimme lijmen worden overal ter wereld gebruikt bij het neerzetten van nieuwe gebouwen, of juist bij het opknappen van bestaande constructies. Bostik heeft in deze sector oplossingen voor vloeren, tegels, waterproofing, afdichten, decoratie, montage en isolatie.

Slimme innovatie

Bostik staat voor innovatie.

Innovatie is een van de belangrijkste doelen. Bij het ontwikkelen van nieuwe ‘smart adhesives’ gebruiken ze dan ook de nieuwste technologische inzichten. Die aanpak werkt, want ze hebben nogal wat revoluties op hun naam staan die de markt hebben veroverd. Van behanglijm op basis van aardappelzetmeel tot elastische lijm voor luiers.

De fascinatie voor innovatie blijft onverminderd sterk. Samen met de klanten denken ze nieuwe ideeën uit via een wereldwijd R&D-netwerk, dat bestaat uit vier internationale Smart Technology Centers en 11 regionale centra. Deze investering betaalt zich uit. 3% van de totale omzet is namelijk terug te halen op vondsten door de eigen R&D afdeling!

Bekijk wat u nodig heeft of vraag ons om advies.

PRODUCTEN

Premium Parketlijm: WOOD H550 Eco PLus
Toepassing: De premium parketlijm voor alle soorten multiplank tot massief hout. Bevat geen weekmakers zodat risico op verkleuring van exclusieve houtsoorten is uitgesloten.
Zeer licht smeerbaar en toch stevig staande lijmril. Het unieke polymeer met Axios Tri Linking technologie houdt het parket krachtig op zijn plaats, beschermt het hout tegen vocht en werkt zelfs enigszins geluidsdempend.
Technische specificatie WOOD H550

Standaard topklasse parketlijm: WOOD H180 Classic
Toepassing: Topklasse parketlijm met zeer goede verwerkingseigenschappen.
Ideaal voor samengesteld parket en uitermate licht versmeerbaar.
Technische specificatie WOOD H180

2 componenten PU parketlijm: WOOD P918 2K
Krachtige 2 component polyurethaan parketlijm met een verwerkingstijd van circa 80 minuten.
Technische specificatie WOOD P918

Polyvalente vloerlijm: STIX A800 Premium
Toepassing: Universele premium acryl vloerlijm maar met name geschikt voor LVT’s . Ook voor wandpanelen.
Zeer korte wachttijd (circa 10 minuten) bij lange open tijd (60 minuten)
Krachtigere initiële tack dan andere lijmen in de markt
Goed verwerkbaar, Snelle sterkteontwikkeling.
Hoge eindsterkte en hard- elastische lijmril waardoor het risico van opentrekkende of opstaande naden bij verlijming van LVT’s in kritische situaties voorkomen wordt.
Technische specificatie STIX A800

Alle zuigende ondergronden: Grip A500 Multi
Toepassing: voorstrijk op zuigende ondergronden. Niet alleen voor schone cementdekvloeren maar tevens bij renovatiesituaties zoals vloeren met lijmresten .
Ook voor anhydriet . 1:1 met water te verdunnen. Op hout of oude tegels onverdund toepassen. Aanbrengen met roller (niet spuiten!).
Verbruik 100-120 gram /m2.
Technische specificatie Grip A500

Standaard egaline : SL C510 Pro
Toepassing: C30 egaline 1 20mm. Na 2 uur begaanbaar. Drukvaste egaline voor normale en wat zwaarder belaste vloeren zoals woonhuizen, commerciële ruimtes met beperkt verkeer en belasting.
Vanwege C30 druksterkte minder kritisch bij toepassing en heel universeel inzetbaar.
Lange open tijd van 40 minuten. Extreem glad zodat schuren slechts zeer beperkt nodig is hetgeen een forse reductie van fijnstof en arbeidstijd inhoudt.
Dé supergoed verwerkbare egaline voor een topvloer in de meest voorkomende situaties.
Technische specificatie SL C510

Plintenlijm, universele overschilderbare montagelijm voor plinten.
Bostik Plintenlijm is zowel als lijm en als kit te gebruiken. Overschilderbaar met de meeste alkydharslakken en watergedragen verven. Goede hechting op diverse materialen Voor het verlijmen van plinten en profielen van hout, mdf, steen, pvc, rvs of aluminium op ondergronden zoals steen, beton, baksteen, stucwerk. Ook geschikt voor verlijmingen op oneffen ondergronden. Geschikt voor natuursteen.
In tegenstelling tot een acrylaatkit laat deze plintenlijm geen zichtbare krimp zien. De kitnaad droogt niet in en blijft ook op de lange termijn de vorm houden zoals oorspronkelijk aangebracht.
Technische specificatie Plintenlijm

H980 HIGH TACK PREMIUM, montagelijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht zonder kans op vlekvorming.
Bostik H980 HIGH TACK PREMIUM is speciaal ontwikkeld als universele montagelijm met hoge aanvangskleefkracht voor het verlijmen van plinten en overzettreden (traprenovatie). Ook te gebruiken voor installatie van de Akoestische panelen.
Technische specificatie H980

WOODFIX D3, houtlijm
Het waterbestendig verlijmen van alle soorten geschaafd hard en zacht hout, hardboard, spaanplaat, MDF, triplex, multiplex. Zeer geschikt voor zwaluwstaart-, pen/gat of messing/groefverbindingen. Vloeibaar, sterker dan hout, droogt transparant op, oplosmiddelvrij, waterbestendig.
Technische specificatie Woodfix D3