Na het leggen van uw nieuwe PVC vloer wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Het is daarom belangrijk om de vloer op de juiste manier te onderhouden. Het onderhoud van uw PVC vloer hoeft niet moeilijk te zijn. PVC vloeren worden ook wel de meest onderhoudsvriendelijke vloeren genoemd.

PVC vloer schoonmaken

Het onderhoud van uw PVC vloer begint met het schoonmaken van uw vloer. Wanneer u uw PVC vloer met enige regelmaat schoonmaakt, heeft u langdurig profijt van uw nieuwe vloer. Het hangt af van hoe vuil de PVC vloer is of u uw vloer dagelijks of wekelijks schoonmaakt. Stof en droog vuil kunt u eenvoudig met een vochtige doek afnemen. Bij een sterkere vervuiling is het nodig om eerst gebruik te maken van een stofzuiger. Heeft u last van vastzittend vuil? Dan raden wij aan om schoonmaakmiddel toe te voegen aan het dweilwater voor het onderhoud van uw PVC vloer.

PVC vloer onderhoud tips

Om lang van uw nieuwe PVC vloer te kunnen genieten is goed onderhoud een vereiste. Verder adviseren wij u om géén oplosmiddel houdende wassen, lakken, zepen en geen lijnoliehoudende middelen en aceton te gebruiken. Ook raden wij af om schuurmiddelen en was borstels te gebruiken voor het onderhoud uw PVC vloer.

Zorg ervoor dat uw meubels voorzien zijn van een beschermende afdekking. Zo laten uw meubels geen blijvende afdrukken achter in uw PVC vloer. Dat is erg handig als u uw meubels wilt verzetten en geen lelijke afdrukken in uw PVC vloer wilt hebben. Heeft u verder nog vragen over het onderhoud van uw PVC vloer? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.