Een parketvloer heeft karakter en geeft een warme sfeer in huis. Wanneer u uw parket gaat leggen, moet u goed voorbereid zijn. Bij het leggen van parket is de ondergrond namelijk van groot belang voor het eindresultaat. Lees hier voorgaande informatie over het leggen van uw parket.

Parket leggen: de voorbereiding

Voordat u begint met het leggen van uw parket, dient u de ondervloer al gelegd te hebben. Het is belangrijk dat de ondervloer een dampwerende laag bevat. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht in het parket kan trekken. Zorg er ook voor dat de ingepakte vloerdelen minstens twee weken kunnen acclimatiseren in de ruimte waar u het parket uiteindelijk gaat leggen.

Bij het leggen van parket heeft de legrichting invloed op de ondervloer. De parketvloer dient namelijk altijd haaks op de ondervloer te liggen. Ook heeft de legrichting invloed op de ruimte. Wanneer u namelijk de parketvloer in de breedte van de ruimte legt, lijkt de ruimte breder. Legt u uw parket in de lengte richting, dan lijkt de ruimte langer. U kunt er ook voor kiezen om uw parket diagonaal te leggen. Hierdoor wordt de gehele ruimte groter. Alleen is het nadeel van een diagonale legrichting dat u met meer zaagafval te maken heeft.

Parket leggen

Voor het leggen van uw parket, dienen de planken minimaal 48 uur geacclimatiseerd te zijn. Daarna kunt u beginnen met het leggen van het parket. Wij raden aan om verschillende pakken door elkaar te gebruiken. Aangezien hout een natuurproduct is, zijn nooit alle delen hetzelfde van kleur. Door af te wisselen voorkomt u dat er vreemde patronen in uw vloer komen. Het leggen van parket kan op twee manieren: vast of zwevend leggen. Bij het vast leggen van parket, wordt de parketvloer direct verlijmd op spaanplaat of beton. Bij het zwevend leggen van parket, wordt de parketvloer los op de ondervloer gelegd. Lees hier de stappen voor het leggen van parket.

Voor vragen of advies over het leggen van parket kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Ook kunt u gebruik maken van onze legservice. Dan komt er een professional bij u thuis om het parket te leggen.