Wanneer u uw parketvloer op de juiste manier onderhoudt, gaat de vloer probleemloos en levenslang mee. Zo kun u nog jarenlang genieten van uw nieuwe vloer. Parket is sterk, stabiel en vlekbestendig. Het onderhoud van uw parket is vrij gemakkelijk maar is afhankelijk van de afwerking van de vloer. Het onderhoud van parket dat is gelakt is namelijk anders dan van parket dat is geïmpregneerd.

Onderhoud van gelakt parket

Het onderhoud van parket dat is gelakt is zeer beperkt. Het is vaak al voldoende om de vloer stofvrij te maken en incidenteel af te nemen met een goed uitgewrongen doek. Wanneer u iets gemorst heeft, kan dit makkelijk met een vochtige doek afgenomen worden. Wij raden wel aan om uw parketvloer regelmatig op te frissen met polish. Doe dit minimaal om de drie maanden. Ook raden wij aan om eens per half jaar uw parketvloer te ontvetten met een parketcleaner. Een goed onderhoud van uw parket, is het behoud van uw vloer op langere termijn.

Onderhoud van geïmpregneerd parket

Het onderhoud van parket dat is geïmpregneerd, is ook vrij beperkt. Gemorste vloeistoffen zijn ook zeer gemakkelijk met een vochtige doek af te nemen. Maar het is ook nodig om de vloer af en toe in de was te zetten. Dit is nodig om te voorkomen dat de toplaag te snel verslijt. Zorg eerst dat de vloer stofvrij is, daarna kunt u een dunne laag aanbrengen. Als deze laag droog is, wrijft u de was uit. Wij raden aan om uw parketvloer minimaal één keer per jaar in de was te zetten. Het juiste onderhoud van uw parket draagt bij aan levenslang plezier van uw vloer.

Your Floor® biedt een ruim assortiment aan onderhoudsproducten voor uw parketvloer. Voor vragen over het onderhoud van parket kunt u telefonisch contact met ons opnemen.