Heeft u een oude parketvloer die er vuil en verweerd uitziet? Het is dan een optie om het parket grondig blank te schuren waarna de parketvloer er weer als nieuw uitziet. Het is erg vermoeiend en tijdrovend om zelf uw parket te schuren, maar het geeft uiteindelijk een prachtig resultaat. Lees hier een aantal tips voor het schuren van uw parketvloer.

Parket schuren

Voordat u begint met het schuren van uw parket, is het nodig dat u eerst de vloer naloopt op uitstekende spijkers. Zijn er uitstekende spijkers? Sla deze dan diep in het parket. Daarna kunt u beginnen met het schuren van uw parketvloer. Breng grof schuurlinnen aan op de parketschuurmachine en beweeg in een schuine baan van 45 graden, over de parketvloer. Herhaal deze beweging steeds in dezelfde richting. Let op dat een draaiende schuurmachine die stil staat, uw parketvloer weg ‘vreet’. Haal daarom de schuurmachine direct omhoog na het schuren van iedere baan van het parket.

Bij de tweede en derde keer schuren van uw parket, beweegt u in de lengterichting van de planken. Gebruik hiervoor respectievelijk middelgrof en fijn schuurpapier op de parketschuurmachine. Voor het schuren van de kanten van het parket is het nodig om een kantenschuurmachine te gebruiken. Met een parketschuurmachine komt u hier namelijk niet bij. Begin met de grove schuurschijf en eindig met de fijne.

Parket afwerking

Na het schuren van uw parket is het nodig om uw parketvloer grondig te stofzuigen en af te nemen met een licht vochtige dweil. Een net geschuurde parketvloer is zeer kwetsbaar voor vuil, loop daarom op sokken. Is het parket helemaal droog? Dan kunt u beginnen met de afwerking van de parketvloer. Dit kan door middel van de vloer te lakken of te impregneren. Heeft u nog verdere vragen over het schuren van parket? Neem dan telefonisch contact met ons op.