Een mooi afgewerkte vloer is natuurlijk niet compleet zonder plinten. Plinten zijn er in verschillende soorten, van plakplinten tot massieve plinten. Daarnaast zijn plinten ook verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en afmetingen. Bij Your Floor® kunt u plinten kopen, geschikt voor elk interieur. Plinten leggen is geen moeilijk klusje, dat kunt u gemakkelijk zelf.

Plinten leggen: de voorbereiding

Voordat u begint met het leggen van uw plinten is het natuurlijk handig om op te meten hoeveel plinten u nodig heeft. Wij raden aan om zeker 10% extra te kopen, aangezien er altijd sprake is van zaagafval. Wanneer u het juiste afmetingen heeft, kunt u beginnen met het schuren van de plinten. Daarna kunnen de plinten in de grondverf gezet worden. Let er wel op dat het aflakken pas na het bevestigen van de plinten dient te gebeuren. Dit komt omdat bij het leggen van de plinten beschadigingen kunnen ontstaan. Deze beschadigingen werkt u dan weg tijdens het aflakken.

U creëert het beste resultaat bij het leggen van uw plinten wanneer u de stukken goed opmeet en niet alleen de hoeken in verstek zaagt maar ook wanneer u in de lengte twee plinten aan elkaar zet. Wanneer u eenmaal gezaagd heeft, is er geen weg meer terug, controleer daarom uw meetwerk goed. De binnen en buiten hoeken verdienen wat extra aandacht bij het leggen van uw plinten.

Plinten leggen

Wanneer u gaat beginnen met het plaatsen van uw plinten, begint u met de plinten tegen de muur te leggen. Dan boort u met een houtboor om de 50 centimeter een gaatje, en via datzelfde gaatje boort u met een steenboor een gaatje in de muur. Gebruik hiervoor dezelfde maat boor. De pluggen kunnen door de plint vastgeslagen worden in de muur. Door de pluggen iets te laten verzinken kunt u de schroefkoppen nog weg plamuren. Wanneer deze weer droog zijn kunt u ze gladschuren. Daarna kunt het binnen met het aflakken van uw gelegde plinten.

Heeft u plakplinten? Deze zijn gemakkelijk te plaatsen door de plakplinten tegen de muur te leggen met de plakrand. Heeft u verder nog vragen over het leggen van plinten? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.