Your Floor® biedt een ruim assortiment PVC vloeren van zeer hoge kwaliteit voor fabrieksprijzen. In onze webshop vindt u PVC vloeren die bij elk interieur passen. Het leggen van een PVC vloer lijkt een gemakkelijke klus, maar heeft toch wat meer aandacht nodig dan u denkt. Het leggen van een PVC vloer vergt namelijk veel tijd, lees daarom voorafgaand onze adviezen.

PVC vloer leggen: de voorbereiding

Voordat u begint met het leggen van uw nieuwe PVC vloer is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Een egale ondergrond is belangrijk omdat PVC tegels vaak dun en flexibel zijn. Hierdoor worden oneffenheden in de ondergrond snel zichtbaar. Zorg daarnaast ook voor een geschikte ondervloer onder uw PVC vloer.

Verder hoort u uw PVC vloer eerst minimaal 24 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waar deze gelegd zal worden. Leg uw PVC vloer echter niet in direct zonlicht. Bij te veel zonwarmte kan de PVC vloer gaan krimpen of uitzetten. U kunt van tevoren al bedenken in wat voor patroon u uw PVC vloer wilt gaan leggen. PVC is erg veelzijdig, zo kunt u bijvoorbeeld uw PVC vloer in een visgraat patroon leggen of zelfs diagonaal.

PVC vloer leggen

Het leggen van een PVC vloer begint bij welke soort PVC vloer u heeft. Er bestaan namelijk click PVC vloeren en PVC vloeren die u moet lijmen. Het leggen van een click PVC vloer is erg gemakkelijk, PVC laat zich namelijk hetzelfde leggen als laminaat. PVC vloeren die gelijmd moeten worden nemen wat meer tijd in beslag. Lees voor u begint de uitgebreide leginstructies die zijn meegeleverd op de verpakking van uw PVC vloer. Hierna kunt u beginnen met het leggen van uw PVC vloer.

Begin met het leggen van de eerste rij tegels van uw PVC vloer in de hoek van de kamer. Begin met de groef naar de muur en werk van links naar rechts. Zorg dat er minimaal 1cm tussen de muur en de PVC vloer zit. De panelen kunnen bij click PVC gemakkelijk aan elkaar geklikt worden. Een PVC vloer die gelijmd moet worden, kan door middel van universele vloerlijm met de uiteindes aan elkaar gelijmd worden. Een zelfklevende PVC vloer kunt u leggen door het stickervel te verwijderen en de plank op de ondervloer leggen.

Het laatste stuk van de eerste rij kan op maat gesneden worden met behulp van een stanleymes. Snijd de naad in de plank en daarna kunt u de plank doormidden breken. Het overige deel van de plank kunt u gebruiken om de volgende rij van uw PVC vloer te leggen. Voor deurkozijnen en verwarmingsbuizen dient de PVC vloer ook op maat gesneden te worden. Zorg ook hier dat er minimaal 1cm tussen de vloer en de kozijnen zit. Voor verdere vragen over het leggen van uw PVC vloer kunt u telefonisch contact met ons opnemen.