Het regelmatig schoonmaken van uw PVC vloer is noodzakelijk voor een langdurig profijt van uw nieuwe PVC vloer. Het voordeel van een PVC vloer is dat deze vloeren zeer gemakkelijk schoon te maken zijn. Tevens zijn PVC vloeren erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

PVC vloer schoonmaken bij lichte vervuiling

Het schoonmaken van uw PVC vloer begint bij het voorkomen dat er vuil in uw huis terecht komt. Probeer vuil zoveel mogelijk buitenshuis te houden door middel van een schoonloopmat aan te schaffen. Leg deze mat bij de deur, zo wordt het meeste vuil al tegengehouden, wat u een hoop schoonmaken bespaart.

Het is afhankelijk van de gebruiksintensiteit en de hoeveelheid vuil dat zich op de PVC vloer bevindt, hoe regelmatig u uw PVC vloer moet schoonmaken. Het schoonmaken van uw PVC vloer bij een lichte vervuiling, door bijvoorbeeld stof of droog vuil, kunt u gemakkelijk met een vochtige doek afnemen. Bij een sterkere vervuiling van uw PVC vloer is het nodig om eerst te stofzuigen voordat u de vloer met een vochtige doek gaat afnemen.

PVC vloer schoonmaken bij sterke vervuiling

Wij raden u aan om géén oplosmiddel houdende wassen, lakken, zepen en geen lijnoliehoudende middelen en aceton te gebruiken bij het schoonmaken van uw PVC vloer. Ook raden wij af om schuurmiddelen en was borstels te gebruiken voor het schoonmaken uw PVC vloer. Deze producten kunnen uw PVC vloer namelijk beschadigen. Vlekken of een sterke vervuiling van uw PVC vloer kunt u verhelpen door middel van onderhoudsproducten speciaal voor PVC vloeren.

U hoeft niet veel tijd te investeren in het reinigen van uw PVC vloer. Geniet daarom van uw prachtige, duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer. Heeft u verder nog vragen over het schoonmaken van uw PVC vloer? Neem dan telefonisch contact met ons op.