Pvc vloeren zijn tegenwoordig uitermate populair en ze worden nog steeds populairder. pvc vloeren zijn ook wel bekend onder de naam pvc-stroken, pvc-tegels of LVT vloeren. Een pvc vloer was vroeger minder populair dan dat de vloeren nu zijn, dat komt voornamelijk omdat de nieuwe generaties erg veelzijdig zijn, erg mooi zijn en omdat pvc vloeren waterafstotend zijn. Het handige aan een pvc vloer is dat er bijna voor elke verschillende vloer een click variant is maar ook een plak variant. Het grote voordeel aan een click variant is dat de vloer op een goede manier kan worden gelegd zodat pvc vloer uiteindelijk erg gemakkelijk te verhuizen is. De pvc vloer is dus vooral handig voor mensen die een huis huren omdat ze na de huurperiode de pvc vloer weer gemakkelijk kunnen verhuizen. Daarnaast is het grote voordeel aan een plakvariant de warmteoverdracht, deze is namelijk direct van een vloerverwarming. De directe warmteoverdracht zorgt weer voor een geheel natuurlijke en snelle warmte regulatie. Pvc vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden maar toch moet u rekening houden met de punten die hieronder staan beschreven voor het schoonmaken en onderhouden van de vloer.

Aandachtspunten schoonmaken pvc vloeren

  • Een regelmatige schoonmaakbeurt met een stof verwijderend apparaat is een vereiste. Dit kan bijvoorbeeld een stofzuiger zijn, maar ook een vochtige dweil zal zijn werk goed doen.
  • Net als bij een vinyl vloer raden we u aan om uw meubilair zoveel mogelijk te voorzien van vilten vloerbeschermers. Vilten vloerbeschermers zorgen ervoor dat er niet tot nauwelijks beschadigingen kunnen worden veroorzaakt. Wanneer u geen vilten vloerbeschermers onder het meubilair plaatst kunnen er diepe krassen ontstaan door de scherpe onderkant van bijvoorbeeld een stoelpoot.
  • Probeer zo veel mogelijk vuil buitenshuis te houden door gebruik te maken van schoonloopmatten. Het vuil op de pvc vloer kan door middel van wrijving krassen veroorzaken en dit is niet wat u wilt veroorzaken.
  • Verwijder regelmatig het vuil tussen de plinten.