De ABN-AMRO in Amsterdam, Accor Mercure Hotel Den Haag, Artis Bibliotheek en ons eigen Bernhoven Ziekenhuis. Dit is zomaar een greep uit de projecten van de pvc-vloeren van dit Japanse merk, ze zijn al ruim 30 jaar een internationaal begrip. Ze staan bekend als zeer degelijke vloeren. Tot nu toe uitsluitend verkrijgbaar voor grote bedrijven, maar sinds kort ook voor uw huis!

Tajima, van origine een Japans familiebedrijf, is in Japan ultieme leider op de markt van pvc-vloeren. En over de grens zijn ze goed op weg om dit te worden! Alweer bijna 100 jaar geleden verscheen het bedrijf voor de eerste keer op het wereldtoneel. Ondertussen heeft het verschillende vestigingen, waaronder in Europa. Met designvloeren als absolute focus.

Bezoek Your Floor aan Europees hoofdkantoor

Afgelopen mei kregen wij een kijkje achter de coulissen bij dit Europese hoofdkantoor. Een mooie kans om inspiratie op te doen. We zagen spiksplinternieuwe vloeren, zoals een reuze visgraat en pvc met een jeanslook. En we maakten kennis met het productieproces. Erg leerzaam om te zien waar die oersterke pvc-vloeren vandaan komen die wij als enig bedrijf in Nederland ook aan u mogen verkopen.

Het beste van 2 werelden

Your Floor is namelijk aangewezen als exclusieve leverancier van Tajima-vloeren aan consumenten! Goed nieuws voor ons, maar ook voor u. Deze vloeren wilt u immers wel in huis hebben liggen. Ze combineren het beste van de pvc- en houtwereld. Zo hebben de vloeren een warme uitstraling en ‘look and feel’ van hout. Leg ze naast echt hout en u ziet amper het verschil… Totdat u natuurlijk verder kijkt dan alleen het uiterlijk.

Hygiënisch en gebruiksvriendelijk

Gelet op aspecten als hygiëne, gebruiks- en onderhoudsgemak scoren de luxueuze pvc-vloeren allereerst erg goed. Om die reden worden ze gebruikt binnen veel projecten in de kantoren- en retailmarkt, maar ook in de industrie- en zorgsector. Ze doorstonden zware proeven van extreme belasting in druk belopen gebouwen, zoals de Artis Bibliotheek in Amsterdam, Catharina Ziekenhuis te Eindhoven, alle free record shops van Nederland, het Jacob Roelands Lyceum in Boxtel, Kasteel Staverden. En natuurlijk Ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Huiselijke sfeer in ziekenhuis!

In het Udense ziekenhuis wisten ze in slechts 4 weken tijd ruim 7.000 vierkante meter vloer te leggen. Een topprestatie met een even mooi resultaat. De vloerplanken bestaan uit 2 kleinere planken, waardoor het geheel parketachtig oogt. Dat geeft een warme, huiselijke sfeer aan het geheel. Een hele vooruitgang ten opzichte van de eng makende, steriele ziekenhuislook van vroeger.

Pvc-vloeren beschermd tegen slijtage

‘Waarom wil ik deze vloeren in mijn huis?’ denkt u nu vast. Welnu, dit beroemde Japanse merk brengt vele voordelen met zich mee. Zo hebben hun pvc-vloeren een transparante beschermlaag van polyurethaan – vaak simpelweg PU genoemd. Dit is een mooi materiaal dat tegelijkertijd buigzaam, sterk en slijtvast is. Houten vloeren moet u bij tijd en wijle onderhouden, anders kunt u te kampen krijgen met velerlei beschadigingen. Deze vloeren blijven echter zonder al te veel moeite mooi!

Makkelijk schoon te houden

Doordat er geen beschadigingen in de vloeren komen, zijn ze heel makkelijk schoon te maken en te houden. Viezigheid heeft geen kans, omdat bacteriën en vuil niet in barsten, scheuren of breuken kunnen gaan zitten. Met één haal van een dweil wordt alles van de vloer afgeveegd. Wat daarbij ook wel helpt, is dat de vloer één geheel vormt: de delen worden naadloos aan elkaar gelijmd!

Vochtbestendig

Daarbij komt dat de vloerdelen zeer goed tegen water kunnen. Een glas over de vloer is geen enkel punt en vocht in de ondervloer evenmin. Perfect dus voor restaurants, badkamers, (bedrijfs)keukens en mensen die haast hebben! Ongevoeligheid voor vocht maakt acclimatiseren immers overbodig. Houten vloeren werken: ze krimpen of zetten uit naarmate de temperatuur of luchtvochtigheid verandert. Daarom moet u altijd minstens 2 dagen wachten voordat u ze legt. Bij vloeren van dit merk kunt u echter gelijk aan de bak!

Grote oppervlakken

Hierdoor hoeft u ook geen rekening te houden met dilatatie/uitzettingsvoegen of overgangsprofielen. De vloer is in één ruk drempelloos door te leggen over uw hele verdieping. Van slaapkamer tot badkamer en van keuken tot woonkamer. Dit tot wel honderden vierkante meter.

Geluidsdemping van wel 19dB

Eenmaal gelegd, zult u een ander voordeel bemerken. Geen nerveus makende tikkende hakken, geen piepende, knarsende of krakende planken en geen weergalmingen. Deze pvc-vloeren uit Japan staan garant voor een geluidsdemping tot 12 decibel. Bye bye geluidsoverlast op werkplaatsen, in restaurants en hotels. En bye bye irritatie door drukke kinderen!

Sterke, mooie vloer voor uw eigen huiselijk project

Kortom, vloeren van dit Japanse merk beloven heel wat goeds. ’t Zijn vloeren die tientallen jaren mooi blijven liggen, ze maken lange schoonmaakbeurten overbodig, zorgen voor minder lawaai én zijn ook nog eens mooi! Ziet u het helemaal voor u? Een rasechte Tajima-vloer in uw eigen huis? Kijk gerust eens rond bij onze collectie. Wie weet vindt u iets van uw gading.