Advies voor een vinyl vloer

Vinyl vloeren zijn tegenwoordig erg populair omdat deze vloeren grote voordelen met zich meebrengen. Een vinyl vloer of een pvc vloer is effen, praktisch, isoleren erg goed, zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben een fantastische look. Tevens zijn vinyl vloeren enorm duurzaam en hebben de vloeren een hoge slijtageweerstand. Dit betekent dus dat de levensduur van deze vloeren erg hoog ligt. Het is erg belangrijk dat u uw vinyl vloer goed onderhoud en schoonmaakt, bij het schoonmaken van uw vinyl vloer raden wij u aan om rekening te houden met de punten die hieronder staan beschreven.

Aandachtspunten schoonmaken vinyl vloer

  • Heeft u de vloer net gelegd? Loop dan de eerst 24 uur zo weinig mogelijk op de vloer en zorg dat er niemand aan de randen en naden komt.
  • Probeer regelmatig vinyl vloeren te vegen. Vuil dat op het vinyl laminaat is blijven liggen kan krassen en beschadigingen veroorzaken door bijvoorbeeld wrijving.
  • Probeer fel licht op vinyl vloeren te voorkomen, dit kan er namelijk voor zorgen dat uw nieuwe vinyl vervaagt.
  • Ook vinyl vloeren kunnen beschadigd raken. Probeer er voor te zorgen dat zo weinig mogelijk scherpe objecten in contact komen met het vinyl. Voordat je de vinyl vloer betreedt raden wij u aan om altijd eerst even de onderkant van uw schoenen te bekijken of hier geen scherpe objecten aan vast zijn komen te zitten. Een steentje die vast zit onder uw schoen kan uw vinyl vloer dramatisch beschadigen!
  • Voor een optimale bescherming raden wij u aan om schoonloopmatten te gebruiken. Schoonloopmatten zorgen er namelijk voor dat u een groot deel van het vuil buiten uw huis houdt.
  • Probeer uw meubilair zoveel mogelijk te voorzien van vilten vloerbeschermers. Plak of schroef de vilten vloerbeschermers bijvoorbeeld op de poten van uw bank, dit zorgt ervoor dat er tijdens het schuiven geen beschadigingen kunnen worden veroorzaakt aan vinyl vloeren.