Voordat u uw nieuwe laminaathouten of PVC vloer gaat plaatsen, is het misschien nodig om de vloer eronder te egaliseren. Met een egale ondervloer voorkomt u schade aan uw nieuwe vloer. Vul scheuren en gaten op met snel-cement en breng een toplaag aan waarover u een egalisatiemiddel giet. Lees hier een aantal tips voor het egaliseren van uw vloer.

Vloer egaliseren: de voorbereiding

Voordat u begint met het egaliseren van uw vloer, zorgt u ervoor dat de betonnen vloer droog en stofvrij is. Heeft u een houten vloer? Verwijder dan uitstekende spijkers en oneffenheden. Verende vloerdelen kunt u met extra schroeven vastzetten. Wanneer u scheuren en gaten tegenkomt, vult u deze op met snel-cement. Na het drogen van het snel-cement kunt u de toplaag van spaanplaten aanbrengen. Deze legt u in halfsteens verband en u zet ze om de 30 cm vast met verzonken schroeven. De kiertjes kunt u opvullen met snel-cement. Na het opvullen van de kiertjes kunt u beginnen met het egaliseren van uw vloer.

Vloer egaliseren

Bij het egaliseren van uw vloer maakt u gebruik van egalisatiecement. Het maken van dit cement kunt u doen in een speciekuip. Roer de specie goed door met een mixer zodat er geen klontjes in zitten. Het is normaal dat de specie dun blijft. Wanneer er geen klontjes meer in zitten, kunt u beginnen met het egaliseren van uw vloer. Giet het egalisatiemiddel uit over de vloer. Wij raden aan om in banen te werken, zo kunt u overal bij. Het vloeibare cement zal vanzelf gelijkmatig uitvloeien. U kunt het uitvloeien bevorderen met behulp van een plakspaan. Zorg ervoor dat alle hoekjes opgevuld zijn.

Na het egaliseren van uw vloer kunt u beginnen met het afwerken van de vloer met bijvoorbeeld laminaat of vloerbedekking. Heeft u verder nog vragen over het egaliseren van uw vloer? Neem dan telefonisch contact met ons op.