Het schuren van uw vloer geeft een geheel nieuwe vloer als resultaat. Het schuren van bijvoorbeeld uw eiken vloer is erg vermoeiend en tijdrovend, maar geeft een prachtig resultaat. Lees hier een aantal tips om zelf aan de slag te gaan met het schuren van uw vloer.

Vloer schuren

Het schuren van uw vloer begint bij het verwijderen van uitstekende spijkers. Sla de spijkers diep in het hout, en begin daarna met het schuren van uw vloer. Voor de eerste keer schuren, brengt u grof schuurlinnen aan op de parketschuurmachine. Beweeg daarna de schuurmachine in een schuine baan van 45 graden over de vloer. U kunt deze beweging herhalen in dezelfde richting. Laat de schuurmachine nooit stilstaan op dezelfde plek, de schuurmachine schuurt namelijk uw vloer razendsnel weg. Het is daarom belangrijk om de schuurmachine direct na iedere baan schuren omhoog te halen van de vloer.

Bij het schuren van uw vloer voor de tweede en derde keer, beweegt u de schuurmachine in de lengterichting van de planken. Respectievelijk gebruikt u middelgrof en fijn schuurpapier op de schuurmachine. Wanneer u begint met het schuren van de kanten is het belangrijk om een kantenschuurmachine te gebruiken. Een parketschuurmachine komt hier namelijk niet bij. Begin met de grove schuurschijf en eindig uiteindelijk met de fijne.

Vloerafwerking

Nu u klaar bent met het schuren van uw vloer, is het nodig om uw vloer grondig te stofzuigen en af te nemen met een licht vochtige doek. Zorg ervoor dat u op sokken loopt, een pas geschuurde vloer is namelijk kwetsbaar voor vuil. Als de vloer weer helemaal droog is kunt u uw vloer lakken of oliën. Heeft u verder nog vragen over het schuren van uw vloer? Neem dan telefonisch contact met ons op.