U wilt een nieuwe vloer, maar u twijfelt nog of u gaat voor een laminaatvloerhouten vloer of toch voor een PVC vloer? Wij hebben hier de voor- en nadelen van een laminaatvloer op een rijtje gezet,  om u te helpen bij uw keuze van een nieuwe vloer. Naast het voordeel dat laminaat zeer gemakkelijk is in het onderhoud, heeft laminaat namelijk nog meer voordelen.

Voordelen laminaat

Een groot voordeel van laminaat is dat het bijna niet meer te onderscheiden is van een echt houten vloer. De laminaatvloeren van Your Floor® zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, designs en structuren. Zo vindt u een passende laminaatvloer voor elk interieur. De prijs- en kwaliteitsverhouding van laminaat is een ander groot voordeel. Door een goed productieproces kunt u bij ons terecht voor A-kwaliteit laminaatvloeren voor fabrieksprijzen.

Een derde voordeel van laminaat is dat het erg gemakkelijk is om zelf te leggen. Met de huidige kliksystemen van laminaat is het leggen van laminaat een fluitje van een cent. Wanneer u toch gebruik wilt maken van professionele hulp bij het leggen van laminaat kunt u gebruik maken van onze legservice. Het voordeel hier is dat de legkosten van laminaat bij Your Floor® lager zijn dan bij andere type vloeren.

Nadelen laminaat

Naast voordelen brengt laminaat ook een aantal nadelen met zich mee. Een van de nadelen van laminaat is dat u sneller last heeft van geluid, laminaat is erg gehorig. Meer dan bijvoorbeeld een houten vloer. Dit nadeel is echter heel makkelijk te voorkomen door een geschikte ondervloer onder het laminaat te plaatsen. Er zijn namelijk speciale geluiddempende ondervloeren die voor deze reden gemaakt zijn. Een ander nadeel van laminaat is dat het erg moeilijk te renoveren is. Wanneer laminaat diepe krassen of andere beschadigingen heeft opgelopen zal dit zeer waarschijnlijk vervangen moeten worden met een nieuwe laminaatplank.

Heeft u verder nog vragen over laminaat? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.