Voordelen van vinyl laminaat

Zoals velen onder ons weten wordt vinyl laminaat gemaakt van kunststof. Een vinyl vloer wordt ook wel een pvc vloer genoemd. Vinyl laminaat brengt veel voordelen met zich mee, zo zijn vinyl vloeren enorm duurzaam en heeft vinyl laminaat een erg hoge slijtageweerstand. Dit houdt in dat de vloer goed bestemd is tegen slijtage. Vinyl heeft nog meer grote voordelen, deze verschillende voordelen staan hieronder vermeld.

Vloerverwarming

Vinyl laminaat biedt grote voordelen wanneer u van plan bent het laminaat te bevestigen ´op´ vloerverwarming. Vinyl is erg dun qua dikte en hierdoor wordt de warmte snel verspreidt. Tevens zorgt het materiaal van Vinyl ervoor dat het optreedt als een geschikte warmtegeleider. Niets is vervelender dan bijvoorbeeld in de winter op een koude vloer lopen. Daarom is vloerverwarming hiervoor een geschikte oplossing. Tevens zorgt vloerverwarming niet alleen voor warme voeten, het verwarmt zelfs de hele ruimte waarin de vloerverwarming is aangebracht. Minder stookkosten dus!

Vinyl dempt geluiden

Vinyl heeft een hoge dichtheid. De gouden regel is als volgt: des te hoger de dichtheid des te minder lucht in de vloer zit. En het lucht zorgt uiteindelijk voor geluid. Door de hoge dichtheid van onze vinyl vloeren zit u met een vloer van Your Floor® goed.

Erg goed bestendig tegen slijtage

Vinyl laminaat kan erg goed tegen een stootje en daardoor voorkomt de vloer krassen en andere vormen van slijtage. Dit komt omdat het materiaal van een vinyl vloer bestaat uit verschillende lagen en de bovenste laag is ook nog eens extra beschermend. De kwaliteit van vinyl blijft lang goed en is speciaal ontworpen dat de kwaliteit ook goed blijft bij dagelijks gebruik.

Onderhoud

Vinyl is een product dat vocht- en vuilafstotend is. Dit is natuurlijk ideaal, wanneer u iets knoeit op de vloer is dit makkelijk te verwijderen met bijvoorbeeld een vochtige dweil. Door een oppervlaktebehandeling met polyurethaan (PUR) wordt het onderhoud sterk vereenvoudigd en is polymeren bij vinyl overbodig.