Laminaat is tegenwoordig het meest populaire product om vloeren mee te bedekken en dat is ook logisch. Het is gemakkelijk te leggen, in de meeste gevallen van goede kwaliteit, makkelijk in onderhoud en dat voor een goede prijs- /kwaliteitverhouding. Dat zijn slechts de voordelen van het ‘standaard’ laminaat, dan is er ook nog het laminaat met v groef. Ook dit type vloer brengt de opgenoemde voordelen mee in huis, maar heeft daarnaast nog wat extra voordelen.

Wat is v-groef laminaat

Als u zich nog niet eerder in laminaat heeft verdiept zult u zich vast afvragen wat v-groef laminaat is en dat is meer dan terecht. Daarom geven wij een korte uitleg: laminaat met v groef is er in verschillende types verkrijgbaar, maar het gaat er met name om dat het de sfeer van een echte houten- of tegelvloer creëert. Welke types zijn er allemaal:

–        Laminaat zonder v groef: Een vlakke vloer zonder groeven;

–        Laminaat V2: Dit is een plank met groeven aan de lange zijden van de plank;

–        Laminaat V4: Deze plank heeft zowel aan de lange als de korte zijden van de plank groeven;

–        Laminaat V5: Deze planken hebben alles wat de V4 ook heeft, maar dan met extra groeven over het midden van de plank. Dit zorgt voor een tegeleffect.

Voordelen laminaat met v groef

Nu u weet wat v-groef laminaat is kunnen we overgaan tot de voordelen van dit type vloer. Er zijn met name drie voordelen die eruit springen:

–        Een luxere uitstraling dan vlak laminaat;

–        De uitstraling van een echte houten vloer;

–        Minder slijtage dan vlak laminaat.

U weet dat vuil op de vloer (bijna) onvermijdelijk is en daarmee heeft de v-groef een extra voordeel: het vuil blijft namelijk tussen de v-groeven hangen. Bij regelmatig stofzuigen zal dit voor minder krassen zorgen.

Laminaat: met of zonder v groef?

Echter, er blijft toch nog een keuze resterend: laminaat met of zonder v groef? We zullen hieronder het een en ander tegenover elkaar zetten door middel van mogelijkheden die u heeft. Naast andere keuzes in laminaat is de keuze voor een v groef ook zeer belangrijk.

Laminaat zonder v-groef

Laminaat zonder v groef geeft het eigenlijk al aan: het is één vlak geheel. Doordat het één geheel is, bepaalt voornamelijk het motief van de vloer hoe een sfeer in uw interieur tot uiting komt. Het karakter van de betreffende ruimte wordt dus voornamelijk door uw vloer bepaald. Echter, een laminaatvloer zonder v-groef zorgt er wel voor dat de vloer een heel strak effect af geeft; een moderne look.

Laminaat met v-groef

Daar tegenover creëert laminaat met v groef een extra dimensie, doordat (het lijkt alsof) er echte planken zichtbaar zijn. Dit geeft een specifieke warmte aan een ruimte, eentje die normaliter met houten vloeren wordt meegegeven. Zoals hierboven aangegeven zijn er verschillende mogelijkheden bij het kiezen van laminaat met een v groef, maar het voornaamste is dat een er een bepaalde sfeer wordt gecreëerd. In dit geval is dat de sfeer waarin wordt benadrukt dat er een echte houten vloer in het totaalplaatje wordt opgenomen, waarmee onder andere ook dezelfde warmte wordt gecreëerd.

Hopelijk heeft u nu voldoende informatie om een goede keuze te maken. Dan komt u eigenlijk alweer bij een volgend besluit dat u moet nemen: gaat u zelf laminaat leggen of laat u het laminaat leggen? Neem vrijblijvend contact op met Your Floor en één van onze ervaren medewerkers voorziet u zo snel mogelijk van het beste advies. Bezoek onze nieuwe showroom in Oss, of bij één van de selectief geselecteerde dealers, en ervaar zelf het verschil.