Heeft u de juiste ondervloer al in huis? Welke ondervloer u voor uw laminaat kiest is namelijk ontzettend belangrijk! Niet alleen tegen vocht, maar ook voor het egaliseren, isolatie, geluidsdemping of in sommige gevallen zelfs vloerverwarming. Als u onderburen heeft dan is het officieel zelfs verplicht om een ondervloer te gebruiken die aan bepaalde voorwaarden van geluidsdemping voldoet. Stel dat u last heeft van vocht dan kan de juiste ondervloer voorkomen dat u schade krijgt aan uw vloer.

Een goede basis voor uw vloer

Welke ondervloer u voor uw laminaat kiest heeft eigenlijk niets te maken met de keuze van het soort parket die u kiest. Het is gerelateerd aan de ondergrond die in uw huis ligt, bijvoorbeeld: beton, hout of ook bij vloerverwarming is dit anders. Er wordt vaak gezegd dat er bij vloerverwarming en bijbehorend laminaat geen ondervloer nodig is, maar in sommige gevallen is dit wel beter. Daarnaast zijn er tegenwoordig ondervloeren die de geleiding van warmte (bijna) niet in de weg zitten, maar wel tegen geluid isoleren en dat is wel zo fijn. Bij de meeste ondervloeren wordt er dan ook duidelijk aangegeven voor welke situatie, ofwel ondergrond, deze geschikt is.

Laminaatvloeren zijn in de meeste gevallen zo sterk geproduceerd dat bij goed gebruik amper schade kan optreden. De meeste schade aan laminaat wordt dan ook veroorzaakt doordat mensen thuis geen rekening houden met een goede staat van de ondergrond en/of niet de juiste ondervloer hebben gekozen. Overigens houden we bij bovenstaande geen rekening met regelmatig onderhoud en deuken / krassen door veelvuldig gebruik of het laten vallen van voorwerpen. Mocht er buiten uw schuld om schade ontstaan en wilt u gebruik maken van garantie dan zal de fabrikant navraag doen. Bijvoorbeeld of u aan de voorschriften hebt voldaan die samen met de vloer zijn meegeleverd. Daarin staat eigenlijk altijd dat ook de ondergrond aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, zoals dat deze egaal en sterk genoeg is. Maar in sommige gevallen ook of u heeft voldaan aan de voorschriften door de juiste ondervloer te gebruiken als daarom wordt gevraagd vanwege de ondergrond (bijvoorbeeld een vochtscherm). Welke ondergronden zijn over het algemeen geschikt (egaal & sterk):

  • Spaanplaatconstructies;
  • Cement;
  • Planken / houten vloeren;
  • Asfalt;
  • Beton.

Het is vaak zelfs zo streng bepaald dat bij oppervlakte verschillen van drie millimeter of meer (per lopende meter) er al geplamuurd of afgeslepen moet worden. Controleer dit met een lange waterpas of eventueel een lange, rechte (!) lat. Bij veel oneffenheden kunt u het beste altijd gebruik maken van de bekende groene platen en eventueel vooraf uw vloer egaliseren.

Ondervloer laminaat kopen bij Your Floor

Bij Your Floor vindt u topkwaliteit houten vloeren, PVC vloeren en laminaat. Daarnaast bieden wij u ook voor elke soort vloer, waaronder laminaat, de beste ondervloer aan. Onze ondervloeren zijn gemakkelijk te leggen en hebben bijna allemaal de eigenschappen, los van het voordeel waarvoor ze bedoeld zijn, dat ze oneffenheden van de ondergrond egaliseren en een geluiddempende werking hebben. Uw vloer gaat hierdoor langer mee en het comfort van gebruik wordt daarmee verhoogd! Bekijk per ondervloer voor welke ondergrond deze geschikt is en welke voordelen ze nog meer hebben. Bent u zelf niet zo handig in het leggen van een ondervloer of de gehele vloer? Vraag dan eens vrijblijvend meer informatie aan over onze legservice.

Elke ondervloer heeft zo zijn voordelen en is geschikt voor een bepaalde situatie, daarom geven wij u graag vrijblijvend advies. Hiervoor kunt u contact opnemen met een ervaren medewerker van Your Floor, wij helpen u graag om jarenlang te genieten van welke vloer dan ook!