Wist u dat wij samenwerken met Tarkett? Het grote Zweeds-Franse bedrijf dat aan de top staat van de wereldwijde vloerenmarkt en ieder jaar weer met vernieuwingen komt. Eén van de innovaties van Tarkett zijn rigid vloeren: rigid core- en rigid board-vloeren. Deze vloeren zijn gemaakt met een technologie die de luxe van vinyl combineert met het gemak van laminaat.

RCC-vloeren voor elk interieur
In ons assortiment vindt u rigid core-vloeren in maar liefst 20 designs. Variërend van licht tot donker. Van betonlook tot varianten die niet van echt hout zijn te onderscheiden. Waar u zelfs de houtnerven kunt voelen. Hierdoor vindt u altijd wel een RCC-vloer die past bij de ruimte, meubels en muren. Of het nu een slaapkamer, groot kantoorpand of badkamer is.

Waterbestendigheid rigid core-vloeren
Want ja, dat is inderdaad het eerste voordeel van rigid vloeren. Ze hebben een sterke toplaag die goed bestand is tegen water. Vocht wordt niet opgenomen, maar juist afgestoten. Een garantie voor gave vloerdelen die niet kromtrekken of bol gaan staan. Gebruik het dus met een gerust hart in de badkamer, keuken of saunaruimte.

Stabiliteit door RCB-drager vloer
Wat maakt dit soort vloeren zo sterk? Dat komt zonder twijfel door de rigid board-drager van de vloeren. RCB-vloeren zijn ervoor gemaakt om weer en wind, drukte en zware belastingen te weerstaan. Ze beschikken namelijk over een oersterke beschermlaag. Laminaat en ander soort houten vloeren moet u van tijd tot tijd onderhouden, anders kunt u heel wat voor de kiezen krijgen: krassen, barsten, versplinteringen en zelfs breuken. De uitstraling van rigid vloeren zal echter zonder veel moeite altijd even mooi blijven. Soms een dweil erover kan geen kwaad, maar verder heeft u er nauwelijks omkijken naar.

Makkelijk schoon te houden
Doordat deze vloeren niet beschadigen zijn ze heel hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Bacteriën en vuil kunnen geen kant op: er zijn geen deuken en barsten om zich in te verstoppen. Met één haal van die dweil veegt u die viezigheid zo van uw vloer af! Perfect voor ziekenhuizen, zorginstellingen, restaurants en andere openbare gelegenheden die hygiëne hoog in het vaandel hebben staan.

Duurzaam en onderhoudsarm
Kortom, rigid board-vloeren vergen nihil onderhoud, zijn duurzaam en schoon. Dé ideale vloer voor gezinnen met (veel) kinderen, peuterspeelzalen, kantoren en drukbezochte winkels! Daarnaast zal het de eerste vloer zijn die u in uw pas aangebouwde serre wilt leggen. RCB-vloeren verbleken niet door direct zonlicht en zijn ongevoelig voor temperatuurschommelingen. Schijnt de zon de ene dag fel en komt die de volgende dag niet achter de donkere wolken vandaan? No problemo!

Geen noodzaak tot acclimatiseren
Niet gevoelig zijn voor warmte, kou en vocht heeft natuurlijk vele pluspunten. Zo moeten houten vloeren, zoals laminaat, eerst wennen aan de omstandigheden waarin ze komen te liggen. Door veranderende temperaturen of luchtvochtigheid kunnen ze gaan werken: uitzetten of krimpen. Vandaar dat u altijd ten minste 48 uur moet wachten voordat u de vloer daadwerkelijk legt. Acclimatiseren noemen we dat in de kluswereld. Bij dit soort vloeren is dat niet nodig – fijn voor degenen die gelijk de daad bij het woord willen voegen.

Grote oppervlakken
Hierdoor hoeft u ook geen rekening te houden met dilatatie/uitzettingsvoegen of overgangsprofielen. De vloer is door te leggen over de hele verdieping, over alle drempels heen en onder de deuren door. Dit tot wel 400 vierkante meter!

Geluidsdemping van wel 19dB
Eenmaal gelegd, zult u een ander voordeel opmerken. Bij de vloeren van Tarkett heeft u geen last van krakende planken, hoort u niet dat irritant, nerveus makende geluid van tikkende hakken. Dit dankzij de soundblock technologie die goed is voor een geluidsdemping van maar liefst 19 decibel. Dus zeg maar dag tegen overlast van de overburen en ongewenst achtergrondgeluid in ruimten waar veel mensen tegelijkertijd lopen!

Eenvoudig kliksysteem
De luxe van vinyl, maar het gemak van laminaat. RCC-vloeren leggen is namelijk een fluitje van een cent. Appeltje-eitje. Verlijmen is niet nodig; het werkt met een makkelijk 360-kliksysteem, waardoor u de planken vanaf elke kant aan elkaar kunt klikken. Dit maakt het mogelijk dat wij in 8 uur 100 vierkante meter (nee, dat is geen typefout!) leggen. In één werkdag uw hele woning voorzien van een vloer met het beste van twee werelden. Wie wilt dat nou niet?

Alle voordelen kort op een rij:

  • * 20 designs: houtlook tot beton
  • * Waterbestendig
  • * Keisterke toplaag, waardoor stabiel, stevig, stoot- en krasbestendig
  • * Hygiënisch
  • * Geen noodzaak tot acclimatiseren
  • * Door te leggen over hele verdiepingen
  • * Stiller door soundblock technologie
  • * Eenvoudig te installeren.

Wij verkopen rigid pvc-vloeren met slijtlaag 0.55 voor thuisgebruikers en slijtlaag 0.70 voor grote projecten in ziekenhuizen, restaurants, kantoorpanden en zorginstellingen. Is de vloer van uw organisatie aan vernieuwing toe? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.