Wie WOODlife is

Een passie voor hout, oog voor design en meer dan tevreden klanten. Daar staat WOODlife Flooring voor.
WOODlife ontwerpt en produceert houten vloeren van topkwaliteit.
Klanten over de hele wereld wonen en werken met een vloer van WOODlife, variërend van restaurants tot hotels en van woningen tot kantoren.

Wij, Groothandel Your Floor, zijn de officiële partner voor WOODlife Flooring in Nederland.

Multiplanken

WOODlife produceert zogenaamde multiplanken. Zo’n multiplank is opgebouwd uit twee lagen: een onderlaag van watervast verlijmd berken multiplex waarop een massieve toplaag tot 6,5 mm is verlijmd. Uiterlijk is er geen verschil met een massieve plank. Sterker nog: een multiplank werkt niet of nauwelijks, is oersterk en nog beter voor het milieu ook. Onze multiplanken gaan een leven lang mee, ook op vloerverwarming en/of -koeling.

Collectie

WOODlife produceert vloeren van verschillende houtsoorten. Vloeren van Europees eiken behoren uiteraard tot onze collectie. Daarnaast maken we ook vloeren van essen, Douglas, Hollandse iep en walnoten, waarbij er een ruime keus in afmetingen is: breedtes van 10 tot 38 cm en lengtes van 1 tot 2,4 meter zijn mogelijk, maar ook lengtes tot 5,5 meter.

In samenwerking met Your Floor heeft WOODlife een uitgekiende kleurencollectie ontwikkeld, zodat u altijd de kleur vindt die u zoekt. Alle WOODlife-vloeren zijn machinaal afgewerkt met minimaal twee lagen (hardwax)olie van het Duitse topmerk Saicos. Daarmee is uw vloer optimaal beschermd en direct na installatie belastbaar. Wel zo handig!

Kies de gewenste sfeer

De sortering van de vloer bepaalt samen met het patroon waarin deze is gelegd in hoge mate de uitstraling van de vloer. Een rustieke vloer met noesten zorgt voor een warme en natuurlijke sfeer, waarin het karakter van het hout in zijn puurste vorm naar voren komt. Mag het allemaal wat strakker – om niet te zeggen super strak – dan is onze foutvrije sortering de perfecte keus.

Ook het patroon waarin de vloer is gelegd, is een sfeerbepalend. Met een WOODlife-vloer is ieder patroon mogelijk. Uiteraard het plankenpatroon in vaste of wisselende breedte, maar ook een visgraat, Hongaarse punt of trapeziumpatroon.

Maatwerk

Bent u op zoek naar een bijzondere kleur, een speciale bewerking van de vloer – verouderen, logen of roken bijvoorbeeld – of een andere houtsoort? Geen probleem! Flexibiliteit en maatwerk staan hoog in het vaandel bij WOODlife. Zo designen en produceren we naast vloeren ook bijpassende trappen, wand- en plafondkleding en houten terrassen. Stuk-voor-stuk met aandacht voor detail en naar uw wensen op maat gemaakt.

Fotogalerie Projecten WOODlife Flooring

We verzamelen zoveel mogelijk foto’s van projecten, voor een overzicht hiervan klik HIER