Akoestische “Akupanel” Wandpanelen,
zorgvuldig ontworpen om geluidsniveau te verlagen

Er is niets erger dan proberen te praten in een ruimte met een slechte akoestiek. U heeft dit wellicht zelf ondervonden in restaurants, instellingen of scholen. Goede geluidsomstandigheden zijn erg belangrijk – vooral thuis. 

U kunt het geluid op verschillende manieren dempen, met tapijten of gordijnen – maar er gaat niets boven de akoestische effecten van ons panelen. (Als u minerale wol achter de panelen installeert, zal dit effect nog groter zijn). 

Onze akoestische panelen worden vaak thuis gebruikt, waar ze niet alleen galm wegnemen, maar de ruimte ook een aangename aanblik geven.
Ze zijn functioneel en decoratief in één.

Onze USP’s

Onze wandpanelen worden volledig in Europa geproduceerd en we hebben een constante aanvoer, zodat we alles uit voorraad kunnen leveren.
Wij gebruiken volledig noestenvrije fineer en bovendien is het Frans eiken fineer geborsteld, waardoor er een mooiere diepgang van kleur en houtnerf te zien is.
Het MDF en Vilt komen beide van Unilin, een producent van hoogwaardige materialen.

Geen lawaai – geen stress

Een slechte akoestiek veroorzaakt stress. Heeft u ooit hoofdpijn gehad van blootstelling aan te veel lawaai?
Gebruik onze akoestische panelen om een gezonde geluidsomgeving te creëren voor u, uw werknemers of uw gezin.

Zoals u in de grafiek hieronder (rechts) kunt zien, zijn de panelen het meest efficiënt bij frequenties tussen 300 Hz en 2000 Hz, wat een groot spectrum bestrijkt. In de praktijk betekent dit, dat de panelen zowel hoge tonen als diepe klanken zullen dempen. Luide spraak en regelmatig lawaai in huis zullen in de frequentie tussen 500 – 2000 Hz liggen, en zoals op de grafiek kan worden waargenomen is juist hier ons akoestisch paneel het meest efficiënt.

De geluidstest die je hier ziet is gebaseerd op akoestische panelen die gemonteerd zijn op een houten raster van 45mm met minerale wol achter de panelen.
Dit maakt echt een verschil als u een slechte akoestiek hebt in een kamer.

In een kantoor kan het ook heel nuttig zijn om akupanels te gebruiken, aangezien een gezonde geluidsomgeving de werknemers gelukkiger en doeltreffender maakt. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat restaurants met een goede akoestiek meer omzet per gast maken, dan restaurants met een slechte akoestiek.
Met andere woorden – het creëren van een goede geluidsomgeving is belangrijk voor uw gezondheid.

Snel en eenvoudig te plaatsen 

Het fineer is speciaal gesorteerd omdat we willen dat de panelen er decoratief uitzien. Het vilt is gemaakt van gerecycled plastic.
Alle panelen zijn 2400 x 600mm of 2970 x 600mm. Deze panelen staan ook bekend als akupanel.

De panelen zijn zeer flexibel, en kunnen zowel gebruikt worden om een mooie wand te maken in de woonkamer, achter de bar, of als hoofdbord in slaapkamers. Maar natuurlijk ook in kantoren, restaurants of andere openbare ruimtes.

De mogelijkheden zijn eindeloos. De panelen hebben standaardmaten, maar ze zijn heel gemakkelijk op maat te zagen voor uw specifieke project.

Planken kunnen worden afgekort worden met een zaag en het vilt met een mes.

Panelen met akoestisch vilt en fineer latten
De latjes zijn 27mm breed.
Tussenruimte is 13mm.
Diepte van de tussenruimte
is tot ca.12mm tot aan het vilt.
Het vilt is ca.10mm dik.

Voor montage van de akupanels zonder frame adviseren we de High Tack in de kleur Zwart, een montagelijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht zonder kans op vlekvorming. Deze High Tack is speciaal ontwikkeld als universele montagelijm met hoge aanvangskleefkracht voor het verlijmen van Akoestische panelen Vilt.

Download HIER de volledige installatie instructie.

Toont alle 10 resultaten

Ook te verkrijgen:

Afwerkprofiel in kleur
Afmeting 27 x 2400 mm en/of 2970 mm

*Ook te verkrijgen:

Natural met blanke mdf
in 2400 mm en 2970mm lengte

*Ook te verkrijgen:

Natural met blanke mdf én grijs vilt
alléén in 2970 mm lengte

*Ook te verkrijgen:

Natural Barcode – met wisselende breedtes
alléén in 2970 mm lengte

Ook te zien in Nidum, House of Inspiration
Sint Elisabethstraat 35, 5361 HJ Grave

Your Walls® is als merk geregistreerd in het BOIP merkenregister onder nummer 1459155.
Your Walls® is een handelsnaam van Your Floor BV.